Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

Τουρκία: Οι ΗΠΑ εκφράζουν και πάλι την ανησυχία τους για τους S-400



Η επικεφαλής του γραφείου Τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Χίθερ Νάουερτ ανέφερε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες εξέφρασαν και πάλι την ανησυχία τους για την πιθανή αγορά της Τουρκίας των πυραυλικών αντιαεροπορικών συστημάτων S-400.
 
“Ανησυχούμε σοβαρά για την πιθανή εξαγορά των S-400 από την Τουρκία. Οι συμφωνίες με το ΝΑΤΟ προβλέπουν ότι η Τουρκία ως μέλος της Συμμαχίας, πρέπει να αγοράσει μόνο εκείνα τα όπλα που είναι λειτουργικά και συμβατά με τους υπόλοιπους εταίρους του ΝΑΤΟ. Θεωρούμε ότι δεν είναι συμβατά (τα S-400).
Σύμφωνα με το δημοσίευμα του πρακτορείου Tass,  η διπλωμάτης τόνισε ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να εκφράζουν την ανησυχία τους για μια πιθανή συμφωνία. Ζητήθηκε επίσης να απαντήσει εάν αυτή η ανησυχία ενδέχεται να συνδεθεί με το νόμο για την «αντιμετώπιση των αντιπάλων της Αμερικής μέσω κυρώσεων» (CAATSA). 
Η Νάουερτ τόνισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να διαβουλεύονται με τους εταίρους τους και τους συμμάχους τους σχετικά με τις απαιτήσεις του νόμου.
Αρνήθηκε να σχολιάσει το σχέδιο νόμου για τον περιορισμό της προσφοράς των μαχητικών F-35 στην Τουρκία, που υποβλήθηκε στο Κογκρέσο των ΗΠΑ.
Νωρίτερα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι έπειτα από συνομιλίες με τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η Ρωσική Ομοσπονδία θα επιταχύνει την παράδοση των αντιαεροπορικών  πυραυλικών συστημάτων S-400 στην Τουρκία.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: