Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Κυριακή 13 Μαΐου 2018

Η συγκρότηση της ελληνικής «Task Force», το τουρκικό Ναυτικό και η ανάγκη για νέες μονάδες επιφανείας








Η απόφαση για την δημιουργία TaskForce στις τάξεις του ΥΠΕΘΑ για την αποτροπή οποιασδήποτε απόπειρας από τουρκικής πλευράς για την πραγματοποίηση γεωτρήσεων στην περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας δεν μπορεί παρά να φέρει το ΠΝ στην πρώτη γραμμή τις δυνατότητες που έχει τώρα αλλά και για τις αναγκαίες αλλαγές που πρέπει να επέλθουν ειδικά στον τομέα των κυρίων μονάδων επιφανείας.
Ετσι ώστε και στο μέλλον να μπορεί να αντιμετωπιστεί κάθε τουρκική απειλή που εκτός του ανανεωμένου στόλου (το τουρκικό ναυτικό πλέον εξοπλίζεται με σκάφη τουρκικής ναυπηγήσεως) θα πρέπει να μπορούν να αντιμετωπίζουν επιχειρήσεις TASMO που θα εκτελέσουν τα τουρκικά F-35.
Οι μονάδες που θα συγκροτήσουν την TaskForce δείχνουν όπως αναφέραμε ότι πάμε για ένα ισορροπημένο και ισχυρό μείγμα σκαφών που εκμεταλλεύεται τα διάφορα ηλεκτρονικα΄μέσα επιτήρησης αλλά κα ιτα διάφορα όπλα που φέρουν ώστε να δημιουργήσουν μαι ομπρέλα πάνω από την δύναμη που θα πλέει από το Βόρειο Αιγαίο μέχρι και την Κύπρο αλλά και να έχει ισχυρή δύναμη πυρός ώστε να αντιμετωπίσει τις τουρκικές απειλές.
Η Τουρκία "βρυχάται"
Η Τουρκία πρόσφατα αγόρασε το γεωτρύπανο DeepSea Metro 2, έναντι 200 εκατομμυρίων δολαρίων, και είναι θέμα χρόνου να εκδηλώσει μια νέα προκλητική ενέργεια. Σύμφωνα με κυπριακές πηγές ένας πιθανός χρόνος για γεώτρηση είναι αρχές Ιουλίου, αμέσως μετά τις τουρκικές εκλογές.
Την ίδια στιγμή πραγματοποιεί ασκήσεις μεγάλου μεγέθους στο Αιγαίο όπως ο «Θαλάσσιος Λέων» μια άσκηση έρευνας και διάσωσης που πραγματοποιείται από σήμερα μέχρι και την Τρίτη ενώ ανακοίνωσε τη διεξαγωγή της άσκησης «Beayz Firtina 2018»( «Λευκή Καταιγίδα 2018»). Οι τουρκικές αρχές έχουν καλέσει μάλιστα ναυτιλιακές αρχές και εμπορικά και αλιευτικά σκάφη μεγαλύτερα των 300 κόρων, να συνεργασθούν με το Ναυτιλιακό Κέντρο του τουρκικού ναυτικού με έδρα την Σμύρνη.
Ποιο είναι το ισοζύγιο ισχύος στο θαλάσσιο αγώνα 
Εδώ ίσως θα πρέπει να δούμε ποιες είναι οι μονάδες επιφανείας και υποβρυχίων που έχομε στην διάθεσή μας τόσο εμείς όσο και οι Τούρκοι και πως θα εξελιχθεί στο μέλλον με βάση τους υπάρχοντες προγραμματισμούς.
Αυτή την στιγμή η Τορυκάι διαθέτει 12 Υποβρύχια, 16 Φρεγάτες ( με όλες τις O.H.Perry  να έχουν εκσυγχρονιστεί εκ των οποίων οι 4 να φέρουν ραντάρ SMART-S και 8πλο εκτοξευτή ESSM ενώ εκσυγχρονίζονται και οι 4 ΜΕΚΟ TRACK IIA/B), 9 Κορβέτες (ΟΙ 3 τύπου MILGEM), 19 Πυραυλακάτους και 16 Παράκτια Περιπολικά.
Στις τάξεις του ΠΝ βρίσκονται 11 Υποβρύχια(περιλαμβάνονται 6 type214), 13 Φρεγάτες( μερικώς εκσυγχρονισμένες οι 6 τύπου "S" ενώ ξεκινά μερικός εκσυγχονισμός και στις 4 τύπου MEKO που φέρουν όλες το ν πύραυλο ESSM, 17 Πυραυλακάτους( 4 εκσυγχρονισμένες και 5 τύπου ΡΟΥΣΣΕΝ που ουσιαστικά προσφέρουν δυνατότητες ελαφράς κορβέτας, 10 Κανονιοφόρους.
Όμως η Τουρκία έχει στα σκαρια΄ενά τεράστιο ναυπηγικό πρόγραμμα σε εξέλιξη που περιλαμβάνει μια ακόμα κορβέτα τύπου MILGEM, 4 φρεγάτες κλάσης - I, 6 φρεγάτες κλάσης TF-2000 αλλά και 6 νέα υποβρύχια Type214TN που θα στηρίζονται και στο μικρό αεροπλανοφόρο ANADOLU από όπου θα μπορούν να επιχειρούν μαχητικά τύπου F-35B.
Ανάγκη ανανέωσης του στόλου επιφανείας 
Η πρόσφατη προσπάθεια για ενοικίαση 2 φρεγατών τύπου FREMM και η πιθανότητα συμμετοχής μας στο νεό τύπο γαλλικών φρεγατών κλάσης Belh@ra για ακόμα 4 έφεραν ΄σιως μαι ελπίδα αισιοδοξίας για την αντικατάσταση του γερασμένου στόλου που ειδικά στις παλαιότερες φρεγάτες ξεπέρασαν και τα 40 χρόνια από την μέρα που ναυπηγήθηκαν.
Επίσης θα πρέπει να παραδοθούν οι επιπλέον 2 υπο ναυπήγηση τύπου ΡΟΥΣΣΕΝ και να εκσυγχρονιστούν ακόμα 3 κλάσης Combattante IIIB ενω΄σωστή κίνηση θα ήταν η ενσωμάτωση και μιας ενδιάμεσης κλάσης τύπου κορβέτας (εδώ ακόμα κα ιοι δύο κλάσης La Fayette θα μας κάλυπταν με βάση την ενίσχυση του οπλισμού τους) για αποστολές εκπαίδευσης, συμμετοχής σε ασκήσεις αλλά και για εποπτεία της ελληνικ΄ς υφαλοκρηπίδας με μικρότερο κόστος.
Τέλος θα πρέπει άμεσα να ξεκινήσει και ο εκσυγχρονισμός των ΜΕΚΟ ώστε να μην απαξιωθούν ώστε αν όλα υλοποιούνταν να έχουμε μέχρι το 2025-27 ένα νεο στόλο που φα βασίζεται σε υψηλής τεχνολογίας και άγνωστα τους Τούρκους συστήματα όπως το ραντάρ sea-fire και τους πυραύλους ASTER-30 και Scalpe-navale.

Πηγη:Pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: