Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

Σε εξέλιξη η τουρκική άσκηση Yildirim 2018 στην Α. Θράκη





Σε εξέλιξη βρίσκεται η τουρκική άσκηση επιστράτευσης “Yıldırım-2018 ” η οποία πραγματοποιείται στο Κιρκαρελί ( Σαράντα Εκκλησιές) στην Ανατολική Θράκη 60 χλμ. ανατολικά από την Αδριανούπολη.
Στην άσκηση συμμετέχουν 785 στρατιώτες, 225 θωρακισμένα οχήματα και άρματα μάχης, 4 ειδικές εταιρείες μεταφορών και σχετικοί οργανισμοί και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 11 Μαΐου, σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ.
Επιπλεόν, ο τουρκικός τύπος αναφέρει μεταξύ άλλων ότι έχουν «κινητοποιηθεί όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις που ευρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση, ενώ συμμετέχουν όλες οι δημόσιες υπηρεσίες στην υλοποίηση της.
Στην άσκηση κινητοποιήθηκαν ακόμα και έφεδροι. Τεθωρακισμένα οχήματα Οχημάτων (ACV) με βελτιωμένη θωράκιση και οχήματα περιπολίας (GZPT) διήλθαν την λίμνη που βρίκεται στο Κιρκαρελί  μαζί με το στρατιωτικό προσωπικό.
Ο διοικητής του 5ου Σώματος, στρατηγός Gürsel Yüz, και ο επικεφαλής 55ος της διοίκησης Μηχανικού των Τούρκων Πεζοναυτών συνταγματάρχης C. Uzun, ήταν παρόν στην άσκηση.











Πηγη:Pronews.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια: