Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018

Σκόπια: Σε 15 πόλεις θα γιορτασθεί η πρόσκληση του ΝΑΤΟ


Εορτασμοί με αφορμή την πρόσκληση του ΝΑΤΟ για την ένταξη της χώρας στη Συμμαχία, θα γίνουν σε 15 πόλεις στην επικράτεια, δήλωσε ο επικεφαλής της κυβέρνησης, Ζόραν Ζάεφ στις Βρυξέλλες.

Ο εορτασμός προγραμματίζεται το Σάββατο.
«Σας προσκαλώ να γιορτάσουμε μαζί στις 14 Ιουλίου στις πόλεις μας. Ας συγχαρούμε τον εαυτό μας με τη δική μας μουσική, επειδή η ‘Μακεδονία’ προχωράει μπροστά», δήλωσε ο Ζάεφ και πρόσθεσε ότι προσωπικά είναι ευτυχής για την πρόσκληση.
Ο Ζάεφ δήλωσε χθες το βράδυ ότι η ‘Μακεδονία’ είναι μέλος της οικογένειας στο σπίτι που ανήκει.
Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο Ζάεφ τόνισε ότι η ‘Μακεδονία’ κατά το προηγούμενα χρόνια εργάσθηκε  σοβαρά για την αύξηση των προτύπων και την εφαρμογή των αξιών που προωθεί η συμμαχία.
Χθες, την πρώτη ημέρα της Συνόδου Κορυφής, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ επιβεβαίωσε την πρόσκληση για τη χώρα μας και δήλωσε ότι η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας θα γίνει το 30ο μέλος του ΝΑΤΟ, όταν ολοκληρώσει όλες τις εσωτερικές διαδικασίες και θα ολοκληρωθεί η συμφωνία με την Ελλάδα.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: