Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018

Αντιπολίτευση Σκοπίων: Η κυβέρνηση δεν πέτυχε τίποτε περισσότερο από το 2008


«Η Μακεδονία, δεν έλαβε καμία άνευ όρων πρόσκληση για το ΝΑΤΟ, ούτε και ημερομηνία για έναρξη διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ο εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης του VMRO-DPMNE, Ναούμ Στοϊλκόφσκι, σημειώνοντας ότι πρόκειται για ένα καθαρό διπλωματικό φιάσκο της κυβέρνησης υπό την ηγεσία του SDSM», γράφει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

Η ‘μακεδονική’ διπλωματία έχει καταρρεύσει και η ευθύνη πρέπει να αναληφθεί. Αφού δεν  επιλύει κανέναν πραγματικό πρόβλημα στον τομέα της ζωής, της οικονομίας, της υγείας, της εκπαίδευσης και δεν υπάρχει καμία πρόοδος στον τομέα της γεωργίας, έτσι ώστε να μην υπάρχει κανένα αποτέλεσμα στη διαδικασία ολοκλήρωσης.
» Μόνο ο Ζόραν Ζάεφ και η κυβέρνησή του έχουν νικήσει, αλλά δεν υπάρχει καμία νίκη. Σήμερα η ‘Μακεδονία’ δεν έχει λάβει χειροκροτήματα, σήμερα η ‘Μακεδονία’ έχει δεχθεί χτυπήματα. Για αυτό το πρώτο βήμα που πρέπει να  κάνει η κυβέρνηση είναι η παραίτηση του Νίκολα Ντιμίτροφ, ο οποίος μαζί με τον Ζόραν Ζάεφ, έφεραν τη χώρα σε αδιέξοδο», τόνισε ο Στοϊλκόφσκι.
Ο ίδιος θα προσθέσει ότι οι προϋποθέσεις που ετέθησαν για ένταξη στο ΝΑΤΟ είναι αυτές που είχαν τεθεί προς την «Δημοκρατία της Μακεδονίας» το 2008 και αυτό επιβεβαιώνεται από όλες τις επόμενες εκθέσεις.
«Αυτό που έκανε ο Ζάεφ, είναι κρατηθεί όμηρος σε μια εξαιρετικά επιζήμια συνθήκη που είναι βασικά μια πράξη συνθηκολόγησης. Η ‘Μακεδονία’ δεν γίνεται μέλος του ΝΑΤΟ, η ‘Μακεδονία’ δεν έχει ημερομηνία για έναρξη διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο Ζόραν Ζαέφ, ο Νίκολα Ντιμίτροφ και η Ραντμίλα Σεκεκρίνσκα πέτυχαν μια άλλη σοβαρή ήττα για την ‘Μακεδονία’, να αλλάξει το όνομά της», τόνισε ο Στοϊλκόφσκι.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: