Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018

«Η Μεγάλη Βρετανία υποστηρίζει τη συμφωνία με την Ελλάδα»


Ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ δέχθηκε αντιπροσωπεία του Υπουργείου Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου της Μεγάλης Βρετανίας και της Βόρειας Ιρλανδίας υπό τον Ρίτσαρντ Μόορ- Γενικό Διευθυντή Πολιτικών Υποθέσεων και την προϊστάμενη του τμήματος Αλβανία- Κοσσυφοπέδιο- Σκόπια, στο τμήμα των Δυτικών Βαλκανίων, Κάθριν Μπάρνς, σύμφωνα με το γραφείο Τύπου της κυβέρνησης.

Στη συνάντηση, ο πρωθυπουργός Ζάεφ ευχαρίστησε για τη συνεχή υποστήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου, αξιολογώντας θετικά τις διμερείς σχέσεις και του πολιτικού διαλόγου σε ανώτατο επίπεδο μεταξύ των δύο χωρών.
Ο Ζάεφ, σύμφωνα με την κυβερνητική ανακοίνωση, τόνισε στην αντιπροσωπεία την τεράστια υποστήριξη που το Ηνωμένο Βασίλειο έχει προσφέρει στη ‘Δημοκρατία της Μακεδονίας’ για την υλοποίηση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης,  που αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο για την επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων για την οικονομική ευημερία των πολιτών.
Στο πλαίσιο της συνάντησης με τον Ζάεφ, οι εκπρόσωποι της βρετανικής κυβέρνησης χαιρέτισαν τη συμφωνία με την Ελλάδα στο θέμα της ονομασίας και της στρατηγικής συνεργασίας, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η βελτίωση των σχέσεων με την Ελλάδα και με άλλες γειτονικές χώρες προσθέτει ενέργεια για να επιτευχθούν οι προοπτικές της «Μακεδονίας» στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν, επίσης, οι λεπτομέρειες της επικείμενης Συνόδου Κορυφής των Δυτικών Βαλκανίων, στο πλαίσιο της διαδικασίας του Βερολίνου, που θα πραγματοποιηθεί στις 9 και 10 Ιουλίου στο Λονδίνο, και ότι ένα από τα κύρια θέματα σε αυτήν θα είναι η βοήθεια για τον ψηφιακό μετασχηματισμό.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: