Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018

Οι ηγέτες του ΝΑΤΟ συμφώνησαν σε ένα σχέδιο των «τεσσάρων τριάντα»


Οι ηγέτες του ΝΑΤΟ ενέκριναν μια νέα πρωτοβουλία «τεσσάρων τριάντα» ώστε να ενισχυθεί η ικανότητα της οργάνωσης και να έχει τη δυνατότητα άμεσης ανταπόκρισης σε απειλές, σημειώνει δημοσίευμα στη ρωσική.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, στην  συνέντευξη Τύπου της πρώτης ημέρας της Συνόδου Κορυφής της Συμμαχίας, η πρωτοβουλία  θεωρείται απαραίτητη για την γρήγορη ανταπόκριση της Συμμαχίας.
«Μέχρι το 2020 θα έχουμε 30 μηχανοποιημένα τάγματα, 30 αεροπορικές  μοίρες, 30 πλοία μάχης έτοιμα για χρήση, μέσα σε 30 ημέρες ή και λιγότερο», είπε ο Στόλτενμπεργκ, τονίζοντας τα «τέσσερα 30».
Σύμφωνα με τον ίδιο, κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής, πολλοί ηγέτες ανακοίνωσαν την προθυμία τους να αυξήσουν τη συμβολή τους στην άμυνα του ΝΑΤΟ.
Επιπλέον, οι ηγέτες του ΝΑΤΟ ενέκριναν την απόφαση να αναπτύξουν δύο κέντρα διοίκησης τις ΗΠΑ και τη Γερμανία.
Η νέα κοινή διοίκηση στον Ατλαντικό θα φιλοξενηθεί στο Νόρφολκ των Ηνωμένων Πολιτειών και η διοίκηση ‘Logistics’ θα εδρεύει στην Ουλμ της Γερμανίας.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: