Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018

Επίσημη πρόσκληση του ΝΑΤΟ στα Σκόπια


Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, έδωσε επίσημα την πρόσκληση στον Ζόραν Ζάεφ να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τη Συμμαχία μετά από απόφαση των βορειοατλαντικών συμμάχων χθες στις Βρυξέλλες, σημειώνει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

«Πρόκειται για ένα βασικό επίτευγμα που ανοίγει το δρόμο για την πλήρη ένταξη, θα αρχίσουν τώρα λεπτομερείς διαπραγματεύσεις προσχώρησης. Μόλις ολοκληρωθούν όλες οι εθνικές διαδικασίες σας και αφού κυρωθούν από τα κράτη μέλη, θα γίνεται το 30ο μέλος του ΝΑΤΟ με ίσες έδρες, ίσες φωνές στις συζητήσεις και ίσα δικαιώματα ψήφου στην πιο επιτυχημένη στρατιωτική συμμαχία», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας μετά την υπογραφή.
Ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον Γενικό Γραμματέα καθώς και στους πρωθυπουργούς της γειτονικής Ελλάδας και της Βουλγαρίας για την επίτευξη των συμφωνιών για σχέσεις καλής γειτονίας.
«Αυτή είναι μια ιστορική απόφαση για τη χώρα και τους πολίτες, αναγνώριση του αφοσιωμένου έργου μας επί δύο δεκαετίες και για όλους τους  (Σλαβο)‘μακεδόνες’ πολιτικούς από την ανεξαρτησία μέχρι σήμερα», είπε ο Ζαέφ.
«Να είστε βέβαιοι, πρόσθεσε, ότι η ένταξή μας θα εδραιώσει τη δημοκρατία στην περιοχή και θα αποτελέσει θετικό παράδειγμα στα Δυτικά Βαλκάνια».
«Ως μια μελλοντική  30η χώρα της Συμμαχίας, είμαστε έτοιμοι να δώσουμε το θετικό παράδειγμα και να συμβάλλουμε στη διαμόρφωση των Δυτικών Βαλκανίων σε μια ειρηνική, ευημερούσα και δημοκρατική περιοχή», πρόσθεσε ο Ζάεφ, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων των Σκοπίων.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: