Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Τρίτη 10 Ιουλίου 2018

Πρόεδρος Σερβίας: Είναι σημαντικό να έχουμε την Τουρκία ως φίλη και σύμμαχο

«Ο Βούτσιτς υπενθύμισε ότι αυτή είναι η τρίτη ή η τέταρτη συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και ότι ήρθε στα εγκαίνια για λογαριασμό της Σερβίας, να τιμήσει και να σεβασθεί το τουρκικό κράτος, τον λαό και τον πρόεδρο»

Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε σχετικά με την παρουσία του στην ορκωμοσία του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα, ότι είναι πολύ σημαντικό  να έχουμε έναν τόσο ισχυρό περιφερειακό εταίρο ως σύμμαχο και όχι ως αντίπαλο, σημειώνει η σερβική ραδιοτηλεόραση στην ιστοσελίδα της.

«Μετέφερα στον Πρόεδρο Ερντογάν τα εγκάρδια συναισθήματα της σερβικής αντιπροσωπείας και ότι έχουμε πολλά να κάνουμε στο μέλλον, πολλά σχέδια, πολλά κοινά πράγματα που αφορούν την οικονομία και την πολιτική.
»Εξέφρασα την ελπίδα ότι η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών θα βελτιωθεί περαιτέρω και θα έρθει σύντομα στη Σερβία, ο Τούρκος πρόεδρος, επίσκεψη που  θεωρείται  πολύ σημαντική  για το μέλλον της χώρα μας».
Ο Βούτσιτς τόνισε ότι είναι πολύ υπερήφανος για το αποτέλεσμα της πολιτικής μας να έχουμε την Τουρκία ως φίλο και σύμμαχο.
Όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Άγκυρα είχε την ευκαιρία για διμερείς επαφές , όπως με τον πρόεδρο της Βουλγαρίας, Ρούμεν Ράντεφ, τον πρόεδρο των Σκοπίων, Γκιόργκε Ιβάνοφ, τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν, τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα καθώς και με τον πρόεδρο της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης Μπακίρ Ιζετμπέγκοβιτς και πολλούς άλλους, σημειώνει το σερβικό δημοσίευμα.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: