Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018

«Η Τουρκία να επωφεληθεί από τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ-Κίνας»


Η Τουρκία θα μπορούσε να κερδίσει ένα πλεονέκτημα από τον εμπορικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, σύμφωνα με τον Αλί Οσμάν Ακάτ, πρόεδρο της τουρκικής αμερικανικής επιχειρηματικής ένωσης.

«Σε σύγκριση με τους μεγάλους παράγοντες αυτής της κρίσης, καθώς και τα στοιχεία των εισαγωγών και εξαγωγών των μεγάλων χωρών, η Τουρκία θα είναι μεταξύ των λιγότερων επηρεασμένων χωρών στους εμπορικούς πολέμους», ανέφερε ο Ακάτ σε συνέντευξή του  στο πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.
Επισημαίνοντας  ότι οι συμβατικοί πόλεμοι έχουν αντικατασταθεί σήμερα από τους «παγκόσμιους εμπορικούς πολέμους», ο Ακάτ πρόσθεσε  ότι οι ευκαιρίες μπορούν να διερευνηθούν κάθε φορά που υπάρχει κρίση επ’ ωφελεία της Τουρκίας.
«Θα επηρεασθούμε λιγότερο λόγω της μεγάλης διαφοράς μεταξύ των εξαγωγών μας και των εισαγωγών μας προς τις ΗΠΑ, αλλά θα πιεστούμε σχετικά  από τα κατασκευαστικά προβλήματα με βάση τις εισαγωγές», πρόσθεσε.
  Να ανέβουν τα τουρκικά βιομηχανικά πρότυπα
Ο Ακάτ πρότεινε να ξεπερασθεί αυτό με την οργάνωση των τουρκικών βιομηχανιών στα πρότυπα των αμερικανικών ώστε να είναι ικανές να παράγουν αγαθά τα οποία θα προσφέρουν άμεσα  στην «τεράστια» αμερικανική αγορά.
«Η Τουρκία, μαζί με τους επενδυτές μας, στις μεγάλες, μεσαίες και μικρές βιομηχανίες , θέλουμε να είμαστε μεταξύ των νικητών των εμπορικών πολέμων», δήλωσε.
Τον Μάρτιο, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, επέβαλε δασμό 25% επί του εισαγομένου σιδήρου και χάλυβα και φόρο 10% στο αλουμίνιο και έκτοτε το θέμα συζητήθηκε έντονα μεταξύ των ΗΠΑ και των σημαντικότερων εμπορικών εταίρων του.
Ανταποκρινόμενη η Κίνα, δήλωσε ότι θα επιβάλει φόρους αξίας 3 δις δολαρίων, από 15 ως 25% σε 128 αμερικανικά προϊόντα.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: