Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Κυριακή 1 Ιουλίου 2018

Σκοπιανός: «Γιατί δεν υπάρχουν ελληνικά λαϊκά τραγούδια για ολόκληρη τη Μακεδονία;» ΑΘΛΙΑ ΝΕΟΚΟΜΙΤΑΤΖΗΔΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΡΕΙΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΕΣ ΑΛΛΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ,ΚΡΟΥΣΟΒΟ,ΣΤΡΩΜΝΙΤΣΑ ΓΕΥΓΕΛΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΚΕΤΑ!


Ο πρόεδρος του  σλαβικού «Διεθνούς Κινήματος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα των Μακεδόνων», Μπιλ Νικόλοφ, έκανε μια ενδιαφέρουσα παρατήρηση για την ιστορία της Μακεδονίας από την πλευρά μας και από την ελληνική πλευρά, σημειώνει το σκοπιανό δημοσίευμα.

Ρωτάει γιατί δεν υπάρχει ούτε ένα εθνικό τραγούδι στην Ελλάδα και για τα τέσσερα τμήματα της Μακεδονίας, του Βαρντάρ, του Πιρίν, του Αιγαίου και το μέρος που βρίσκεται στην Αλβανία.
Σε αντίθεση με την Ελλάδα, στα Σκόπια, υπάρχουν αμέτρητα λαϊκά τραγούδια στα οποία μιλούν με θαυμασμό για την ‘Βαρντάρσκα Μακεντόνια’, την ‘Πιρίνσκα Μακεντόνια’ καθώς και για τον τραγικό διαχωρισμό της Μακεδονίας το 1913, σημειώνεται χαρακτηριστικά.
«Μεταξύ των πιο διάσημων τραγουδιών αυτού του τύπου είναι "ο Βαρδάρης και το Πιρίν είναι δικά μας και το Αιγαίο είναι δικό μας"», γράφει ο Νικόλοφ, ένας  από τους πιο δραστήριους ακτιβιστές στο μακεδονικό ζήτημα στη διασπορά, όπως αναφέρει το δημοσίευμα.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: