Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018

Αλβανία: Αντίδραση της κρατικής μυστικής υπηρεσίας σε δημοσιεύματα



Η Υπηρεσία πληροφοριών του Κράτους (SHISH) αντέδρασε με ανακοίνωση προς τον Τύπο, μετά από πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης που φέρεται να αναφέρονται σε έγγραφα που προέρχονται από τον οργανισμό.

Η SHISH  σημειώνει ότι η Υπηρεσία  είναι όργανο πληροφόρησης και απαιτεί τη μη χρήση του ονόματός αυτού του θεσμικού οργάνου για την αύξηση της αξιοπιστίας των κατηγοριών ή δηλώσεων στα μέσα ενημέρωσης.
«Η SHISH καθιστά σαφές στο κοινό ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένο σχόλιο σχετικά με την αυθεντικότητα των υποτιθέμενων εγγράφων των μυστικών υπηρεσιών.
Υπογραμμίζει έντονα ότι η χρήση του ονόματος της Υπηρεσίας και η παραπομπή στις μορφές και τις μεθόδους εργασίας της, με σκοπό την εξασφάλιση αυξημένης αξιοπιστίας δηλώσεων η κατηγοριών στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και την κοινή γνώμη, οδηγεί σε σημαντική παραβίαση της κοινότητας πληροφοριών.
 Υπάρχει κίνδυνος να επηρεασθεί η ικανότητα της Υπηρεσίας Πληροφοριών να διασφαλίσει την εθνική ασφάλεια», τονίσθηκε στην αντίδραση της SHISH .
Πριν από λίγες ημέρες, ο δικαστής Σκελζέν Σελίμι, εγκατέλειψε τη διαδικασία εξέτασης ενώπιον της Ανεξάρτητης Επιτροπής Προσόντων, με τη βαριά κατηγορία ότι μέλη της είχαν πουλήσει εμπιστευτικά δεδομένα στην εθνική τηλεόραση Τοπ Τσάνελ.
«Εξαιτίας των γεγονότων που συνέβησαν πρόσφατα, επιθυμώ να ξεκινήσει  πειθαρχική έρευνα στο σώμα, επειδή η τηλεόραση ‘Τοπ Τσάνελ’ δημοσίευσε ένα χρονικό στο οποίο υπάρχουν ευαίσθητα δεδομένα.
Ζητώ την αναστολή της ακρόασης, διότι θα ζητήσω από την αρμόδια υπηρεσία να κινήσει πειθαρχική διαδικασία, επειδή χρησιμοποιούνται διαβαθμισμένες πληροφορίες», δήλωσε ο δικαστής Σελίμι κατά τη διάρκεια της συνόδου πριν από λίγες ημέρες.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: