Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

Σκόδρα: Κοινή συνεδρίαση κυβερνήσεων Αλβανίας – Μαυροβουνίου

https://www.youtube.com/watch?v=G5Qb_oeWy3c


Η Αλβανία και το Μαυροβούνιο έχουν υπογράψει πολλές σημαντικές συμφωνίες συνεργασίας.
Οι κυβερνήσεις των δύο χωρών πραγματοποίησαν κοινή συνεδρίαση στην αλβανική πόλη Σκόδρα.

Μία από τις σημαντικές συμφωνίες είναι για την «Εναέρια Αστυνόμευση και Εκτάκτων Αναγκών», που υπογράφηκε από την υπουργό Άμυνας Όλτα Τζάσκα και τον Μαυροβούνιο ομόλογό της Πρέντραγκ Μπόσκοβιτς.
Κατά τη συνεδρίαση, ο υπουργός Εσωτερικών Φατμίρ Ξαφά με τον ομόλογό του Μαυροβουνίου, Μεβλουντίν Νουχόντζτς, υπέγραψαν συμφωνία για το άνοιγμα ενός νέου σημείου διέλευσης των συνόρων στο Ζογκάι της  Σκόδρας.
Το άνοιγμα του κοινού μεθοριακού σημείου Ζογκάι (Αλβανία)/ Σκίε (Μαυροβούνιο) θα λειτουργεί  για τη διεθνή οδική  και επιβατική κίνηση.
Επίσης, άλλες συμφωνίες για τις σχέσεις των δύο χωρών υπεγράφησαν από
τους πρωθυπουργούς Έντι Ράμα και Ντούσκο Μάρκοβιτς. 
Συμφωνία που υπεγράφη, επίσης, από τις δύο πλευρές αφορά τη διαχείριση των διασυνοριακών υδάτινων πόρων, που βασίζεται σε μια ολοκληρωμένη προσέγγιση και είναι σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα και με την οδηγία πλαίσιο της ΕΕ για τα ύδατα.

Μετά την υπογραφή των συμφωνιών, η υπουργός Άμυνας Olta Xhaçka δήλωσε ότι η Αλβανία και το Μαυροβούνιο είναι οι δύο χώρες που συμβάλλουν περισσότερο στην περιφερειακή ασφάλεια.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: