Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Σάββατο 14 Ιουλίου 2018

Ντιμιτρόφ: «Είμαστε Μακεδόνες και μιλάμε τη μακεδονική γλώσσα»!!!







«Xρειάζονται δύο για το τανγκό», είπε ο υπουργός Εξωτερικών αναφερόμενος στη συμφωνία των Πρεσπών και εξέφρασε την εκτίμηση ότι στο δημοψήφισμα, οι πολίτες της ΠΓΔΜ θα στηρίξουν τη συμφωνία.
«Είμαστε Μακεδόνες και μιλάμε τη μακεδονική γλώσσα», δηλώνει ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔ, Νικολά Nτιμιτρόφ, σε συνέντευξή του στο European Western Balkans.

Ο ίδιος σχολιάζοντας την επίτευξη συμφωνίας για το Σκοπιανό, σημειώνει ότι «χρειάζονται δύο για να χορέψεις τανγκό», προσθέτοντας ότι τα εύσημα πάνε τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην ΠΓΔ.
Αναφερόμενος στο δημοψήφισμα, ο Ντιμιτρόφ εκφράζει την εκτίμηση ότι οι άνθρωποι θα στηρίξουν τη συμφωνία, «γιατί καλύπτει το πιο ευαίσθητο σημείο, αυτό του ποιοι είμαστε και τι γλώσσα μιλάμε. Είμαστε Μακεδόνες και μιλάμε τη μακεδονική γλώσσα», όπως αναφέρει.
Μάλιστα, τονίζει ότι στόχος της κυβέρνησης της ΠΓΔ είναι να κερδίσουν το δημοψήφισμα. «Σκεφτόμαστε θετικά και εστιάζουμε στο Σχέδιο Α», όπως λέει.
Όσον αφορά στην ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ, ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔ κάνει λόγο για «τεχνική διαδικασία που η ολοκλήρωσή της θα μπορούσε να είναι θέμα ημερών», παραπέμποντας παράλληλα στις υποχρεώσεις της χώρας, ήτοι το δημοψήφισμα και τη συνταγματική αναθεώρηση.


Πηγη:Pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: