Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018

Ζόραν Ζάεφ: Είναι περηφάνια να είσαι στρατιώτης σε κράτος μέλος του ΝΑΤΟ


«Να είσαι στρατιώτης σε ένα κράτος μέλος της Συμμαχίας σημαίνει να εργάζεσαι σε πολύ καλύτερες συνθήκες, ακολουθώντας τα πρότυπα των συμμάχων του ΝΑΤΟ.

Ως στρατιώτες θα πρέπει να είστε υπερήφανοι που θα είστε η πρώτη γενιά που θα υπηρετήσετε  τη χώρα σας ως κράτος – μέλος του ΝΑΤΟ, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ σε τελετή απονομής πτυχίων σε 125 επαγγελματίες του στρατού της χώρας.
«Η συμμετοχή μας στη Συμμαχία θα σας ανοίξει περισσότερες ευκαιρίες. Επί πολλά χρόνια ο «Μακεδονικός» Στρατός συμμετέχει σε αποστολές διατήρησης της ειρήνης και του έχουν απονεμηθεί οι υψηλότεροι έπαινοι από τους στρατούς των μελών του ΝΑΤΟ. Οι δυνατότητες του Στρατού μας αυξήθηκαν επίσης με τη συμμετοχή σε νατοϊκές αποστολές. 
Το υπουργείο Άμυνας και η κυβέρνηση της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» συνεργάσθηκαν για να αποκαταστήσουν την αξιοπρέπεια του επαγγέλματός σας και πέρυσι αντιμετωπίσαμε μια καταστροφική κατάσταση μετά το αδιέξοδο στις μεταρρυθμίσεις.
Ωστόσο αποδεχθήκαμε την πρόσκληση και σε μόλις ένα χρόνο η χώρα μας πέτυχε αυτό που κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει. Η προσέγγισή μας στις λύσεις αυτές τις ημέρες  μας  φέρνει χαρούμενα νέα και θετικές αποφάσεις.  Μία από αυτές είναι η ανακοινωθείσα πρόσκληση να γίνουν 30 τα μέλη της Συμμαχίας», τόνισε ο Ζάεφ, υπογραμμίζοντας ότι η ‘Δημοκρατία της Μακεδονίας» θα βρίσκεται στο ίδιο τραπέζι με τις μεγάλες παγκόσμιες δυνάμεις.
Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε ότι η κυβέρνηση ξεκίνησε την αύξηση του αμυντικού προϋπολογισμού και ότι προσέφερε αρκετά κεφάλαια που θα ικανοποιούν όλες τις ανάγκες ενός σύγχρονου στρατού και ανακοίνωσε  ότι οι μεταρρυθμίσεις που γίνονται θα γίνουν αισθητές πολύ γρήγορα.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: