Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

Τρίτη, 31 Ιουλίου 2018

“Η ένταξη της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, εμποδίζει τα σχέδια της να ενταχθεί στην ένωση BRICS”


Ο εκτελεστικός διευθυντής της Εθνικής Επιτροπής για τη Μελέτη των χωρών BRICS, διευθυντής του Κέντρου για την Ασιατική Στρατηγική της Ρωσίας, του Ινστιτούτου Οικονομικών ‘РАН’, Γκεόργκι Τολόραγια, δήλωσε ότι η επιθυμία του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να καταστήσει την Τουρκία πλήρες μέλος της ένωσης BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότιος Αφρική) , που εξέφρασε ο ίδιος στο τέλος της συνόδου κορυφής αυτής της ένωσης στις 25-27 Ιουλίου στο Γιοχάνεσμπουργκ, είναι προς το παρόν ανέφικτη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ένταξη της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ κάνει πολύπλοκη αυτή την ενδεχόμενη συνεργασία με την BRICS, ωστόσο τόνισε ότι υπάρχουν άλλες αποτελεσματικές μορφές συνεργασίας με την συγκεκριμένη ένωση χωρίς να γίνει μέλος, όπως είναι οι χώρες Ινδονησία, Αργεντινή και η Αίγυπτος.
Ο εμπειρογνώμονας κατέληξε λέγοντας ότι και ο ίδιος ο Ερντογάν γνωρίζει ότι μια τέτοια απόφαση για ένταξη στην ένωση είναι στην πραγματικότητα αδύνατη.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: