Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018

Η Τουρκία πιέζει τον Λευκό Οίκο για τα F-35


Μετά από μια επιτυχημένη εκστρατεία επανεκλογής, η νέα κυβέρνηση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναδιπλώνει τη νεοσυσταθείσα επιρροή της στον αγώνα προς το Καπιτώλιο για την απόκτηση  του αμερικανικού στρατιωτικού εξοπλισμού αιχμής.

Οι αξιωματούχοι στην Άγκυρα ισχυρίζονται ότι έχουν εξασφαλίσει παραχωρήσεις από τον Λευκό Οίκο και η Ουάσιγκτον θα προωθήσει τις προγραμματισμένες πωλήσεις των F-35 Joint Strike Fighter στη χώρα, παρά τη σημαντική αντίσταση ισχυρών φωνών στο Κογκρέσο.
«Συζητήσαμε το θέμα των F-35 με τον Τραμπ και ο ίδιος υποσχέθηκε να το εξετάσει και να λάβει όλα τα απαραίτητα βήματα για να διασφαλίσει ότι η στρατιωτική πώληση στο εξωτερικό  θα προχωρήσει», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε συνέντευξή του το Σαββατοκύριακο.
«Από την ορκωμοσία του ο Τραμπ έχει επιδιώξει να αναπτύξει δεσμούς με την Τουρκία», δήλωσε ο Τσαβούσογλου στο τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο NTV. Η συμφωνία των δέκα  F-35 ύψους 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων,  επετεύχθη μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ το 2002.
«Παρά τις κάποιες δυσάρεστες αντιδράσεις που ήρθαν από τη Γερουσία των ΗΠΑ, δεν έχουν υπάρξει προβλήματα σχετικά με τα F-35 μέχρι στιγμής», ανέφερε, λίγες ημέρες μετά που το κυβερνών κόμμα και ο Ερντογάν εξασφάλισαν τη νίκη στη χώρα- στις παράλληλες προεδρικές και κοινοβουλευτικές εκλογές.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: