Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018

Tass: Ο Ερντογάν προέτρεψε τους ηγέτες του BRICS να δεχθούν την Τουρκία στον οργανισμό





Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κάλεσε τους ηγέτες των χωρών BRICS* ,όπου συμμετέχουν η Βραζιλία, η Ρωσία, η Ινδία, η Κίνα και η Νότια Αφρική,  να δεχθεί την Τουρκία στην Ένωση, σημειώνει το πρακτορείο ειδήσεων Tass, επικαλούμενο μέσα ενημέρωσης της Τουρκίας.

«Είπα ότι εάν γίνουμε δεκτοί στην πλατφόρμα, τότε αυτή θα λάβει την ονομασία BRICST», είπε ο Τούρκος πρόεδρος στους δημοσιογράφους στην πρωτεύουσα της Νότιας Αφρικής, Γιοχάνεσμπουργκ, στις 27 Ιουλίου.
Στο Γιοχάνεσμπουργκ ο Ερντογάν είχε συνάντηση με τον Πούτιν
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Ερντογάν δήλωσε ότι τα μέλη της Ένωσης χαιρέτισαν την πρότασή του. Ειδικά η Κίνα, ανακοίνωσε ότι υποστηρίζει την πιθανή επέκταση.
«Είδα ότι εξέτασαν τη δυνατότητα να συμμετέχουν και άλλες χώρες στην πλατφόρμα αυτή και δεν το βλέπουν αρνητικά», είπε ο Τούρκος ηγέτης.
«Με τις πέντε χώρες που είμαστε στην G20 θέλω να δουν τι πρέπει να γίνει για να μπορέσουμε να πάρουμε τη θέση μας στην BRICS», πρόσθεσε ο Ερντογάν στο Γιοχάνεσμπουργκ.
Το πρακτορείο Tass  υπενθυμίζει ότι η Διάσκεψη Κορυφής των BRICS πραγματοποιήθηκε στις 25-27 Ιουλίου στο Γιοχάνεσμπουργκ. Στη διάρκεια του συνεδρίου οι συμμετέχοντες συζήτησαν  θέματα ενίσχυσης των πολυμερών σχέσεων καθώς και τον ρόλο της οργάνωσης στην εξασφάλιση της ειρήνης και της ασφάλειας σε όλο τον κόσμο.
* Η συντομογραφία BRICS είναι από αρχικά γράμματα των κρατών που συμμετέχουν
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: