Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Κυριακή 5 Αυγούστου 2018

Σκόπια: Πρωτοβουλία για ..αντι-δημοψήφισμα


Πρωτοβουλία μια ομάδας που αποκαλείται «Νεολαία για τη Μακεδονία» προσπαθεί να συγκεντρώσει 150 χιλιάδες υπογραφές προκειμένου να διοργανωθεί «δημοψήφισμα για την πατρίδα», ως απάντηση στο προγραμματισμένο δημοψήφισμα για τη συμφωνία με την Ελλάδα στις 30 Σεπτεμβρίου.

«Στόχος της νέας αυτής πρωτοβουλίας είναι η δημιουργία αντι-δημοψηφίσματος προκειμένου να υπερασπισθούν τις μόνιμες κόκκινες ‘μακεδονικές’ γραμμές: το συνταγματικό όνομα  της Μακεδονίας, της μακεδονικής γλώσσας και ταυτότητας, τα οποία ενδέχεται να εξαφανισθούν από την υπογραφή της λεγόμενης Συμφωνίας των Πρεσπών.
»Με την πρωτοβουλία αυτή, η οργάνωση θα αποτρέψει επίσης το παράνομο χειραγωγημένο δημοψήφισμα που εξήγγειλε η κυβέρνηση το φθινόπωρο» αναφέρει η ανακοίνωση της «Νεολαίας για τη Μακεδονία» που αναρτήθηκε σε σελίδα στο Facebook.
Η οργάνωση αυτή, σημειώνει ότι η μη κερδοσκοπική ομάδα εργάζεται για την ακριβή  διατύπωση του θέματος του δημοψηφίσματος, το οποίο θα απευθυνθεί τόσο στη χώρα όσο και στη διασπορά, όπως σημειώνεται.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: