Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018

«Η Συμφωνία με την Ελλάδα ενισχύει την ταυτότητα και φέρνει μια καλύτερη ζωή για όλους»


Μετά από το μπαράζ δημοσιευμάτων για μποϊκοτάζ στο δημοψήφισμα για τη συμφωνία των Πρεσπών, αρχίζουν να εμφανίζονται στα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων, βουλευτές που παρουσιάζουν τα θετικά της επίλυσης της ονομασίας.

«Σας προσκαλώ από τη Βίνιτσα να εξασφαλίσουμε το μέλλον της ‘Μακεδονίας’,  το μέλλον της χώρας μας. Ας ενωθούμε και ας υποστηρίξουμε τη συμφωνία στις 30 Σεπτεμβρίου. Ας χρησιμοποιήσουμε την ιστορική ευκαιρία για όλους τους πολίτες της ‘Μακεδονίας’ και με το δημοψήφισμα να ξεκαθαρίσουμε την πορεία της χώρας μας για ένταξη στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ με ενισχυμένη την ταυτότητά μας. Η «μακεδονο- ελληνική» συμφωνία  φέρνει μια καλύτερη ζωή για όλους τους πολίτες εδώ στη Βίνιτσα, στην ανατολική πλευρά της πατρίδας μας και σε όλη τη χώρα μας», δήλωσε η βουλευτής του SDSM, Σλάβιτσα Σουμάνσκα- Μίτεβα.
Σύμφωνα με αυτήν, η συμφωνία διατηρεί την πλούσια πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά που έκανε το ‘μακεδονικό’ έθνος διάσημο.
Η συμφωνία εγγυάται το δικαίωμά μας να λεγόμαστε ‘Μακεδόνες’. Σταματάει οι επί αιώνες διαμάχη και στο ένδοξο παρελθόν μας χτίζουμε το μέλλον.
Σύμφωνα με το άρθρο 1 αυτής της Συμφωνίας, επίσημη γλώσσα της χώρας μας είναι η ‘μακεδονική’, επομένως η μακεδονική γλώσσα καθιερώνεται μία για πάντα.
Κρατικά σύμβολα, όπως ύμνος, εθνόσημο, σημαία, δεν αλλάζουν.
Με τη συμφωνία βγάζουμε το τελευταίο εμπόδιο και λαμβάνουμε πρόσκληση για το ΝΑΤΟ.
Υπάρχει εγγύηση για την ασφάλεια και τη σταθερότητα για όλους τους πολίτες μας σε όλη την επικράτεια. Σύντομα ξεκινάμε διαπραγματεύσεις για ένταξη στην ΕΕ, είπε η βουλευτής του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: