Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018

Σκόπια: Συστάσεις ΟΑΣΕ για το επερχόμενο δημοψήφισμα



Αντιπροσωπεία  του ΟΑΣΕ/ΓΔΘΔΑ* συναντήθηκε στην έδρα του Οργανισμού Υπηρεσιών Ήχου  και Οπτικοακουστικών Μέσων (ААВМУ), με τον πρόεδρο του Συμβουλίου του Οργανισμού Λάζο Πετρουσέφσκι. Οι εμπειρογνώμονες συζήτησαν την κάλυψη και τις δραστηριότητες το Οργανισμού σχετικά με το επερχόμενο δημοψήφισμα.

Η ААВМУ ανακοίνωσε ότι ενημερώθηκε από τους αντιπροσώπους για τη νομοθεσία περί δημοψηφίσματος και άλλες μορφές άμεσης έκφρασης των πολιτών και λόγω του ότι δεν υπάρχουν ακριβείς κανόνες για τον τρόπο αναφοράς στα μέσα ενημέρωσης και στη μετάδοση της δημόσιας προπαγάνδας, συντάχθηκαν σχέδια συστάσεων τα οποία θα οριστικοποιηθούν μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας ακρόασης της 17ης Αυγούστου.
Όσον αφορά την Κρατική Εκλογική  Επιτροπή για την παρουσίαση των μέσων μαζικής ενημέρωσης και των μέσων ενημέρωσης,  ο Οργανισμός επανέλαβε τη θέση του ότι όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη θα πρέπει να έχουν ίσες ευκαιρίες πρόσβασης στην πληρωμένη δημόσια προπαγάνδα, με ίσες τιμές για όλους.
*Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη/ Γραφείο Δημοκρατικών Θεσμών και Ανθρωπίνων. Δικαιωμάτων
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: