Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Τρίτη 7 Αυγούστου 2018

Πρωθυπουργός Κοσσυφοπεδίου: Τα σύνορα θα αλλάξουν μόνο με πόλεμο…



Ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου, Ραμούς Χαραντινάι, δήλωσε ότι η  αλλαγή των συνόρων του Κοσόβου μπορεί να γίνει μόνο με πόλεμο.

Σύμφωνα με τον ίδιο το μόνο θέμα που μπορεί να συζητηθεί με τη Σερβία είναι οι αμοιβαία αναγνώριση.
«Όταν τα σύνορα αμφισβητούνται αρχίζει ο πόλεμος. Όποιος νομίζει ότι μπορεί να γίνει διαφορετικά κάνει λάθος», δήλωσε ο Χαραντινάι σε συνέντευξη Τύπου μετά τη συνεδρίαση της κυβέρνησης.
«Τα σύνορα αυτά καθορίσθηκαν από τον Απελευθερωτικό Στρατό του Κοσσυφοπεδίου και την επέμβαση του ΝΑΤΟ, είναι σύνορα μετά από πόλεμο», τόνισε.
Σύμφωνα με τον Χαραντινάι, το μόνο που μπορεί να συζητηθεί με τη Σερβία είναι η αμοιβαία αναγνώριση όπως έχει δηλώσει και ο πρόεδρος πρόσφατα, Χασίμ Θάτσι.
«Η αλλαγή των συνόρων ενδιαφέρει μόνο τον (Ρώσο πρόεδρο) Βλαντίμιρ Πούτιν. Στην ήπειρό μας δεν υπάρχει καμία άλλη προσωπικότητα που να ενδιαφέρεται για αυτό», είπε.
«Δεν ανήκουμε στην επιρροή του (του Πούτιν). Ανήκουμε στον κόσμο στον οποίο επικεφαλής είναι η Αμερική. Δεν πρέπει να παίζουμε με τα σύνορα», δήλωσε ο Χαραντινάι.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: