Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018

Βουλγαρικό Σοσιαλιστικό Κόμμα: Η εξέγερση του Ίλιντεν δεν είναι '''μακεδονική'''...



Η πρόεδρος του Βουλγαρικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, Κορνηλία Νίνοβα, έγραψε στη σελίδα της στο Facebook ότι η ιστορική αλήθεια είναι μόνο μία και δεν μπορεί να αγνοηθεί ή να διαστρεβλωθεί, αναφερόμενη στην εξέγερση του Ίλιντεν,  που τιμήθηκε με κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα του Γκότσε Ντέλτσεφ στο Μπλαγκόεβγκραντ από τους πρωθυπουργούς της Βουλγαρίας και των Σκοπίων.

Η Νίνοβα σημειώνει ότι ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ σιώπησε στα λόγια του πρωθυπουργού των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, ότι η εξέγερση του Ίλιντεν είναι ‘μακεδονική’.
«Περίμενα εδώ και ημέρες ο πρωθυπουργός να ανταποκριθεί στις λέξεις του ‘Μακεδόνα’ ομολόγου του, Ζόραν Ζάεφ, ότι ‘η εξέγερση του Ίλιντεν είναι μακεδονική’, αλλά μέχρι σήμερα κρατά τη σιωπή του.
Για αυτό αναλαμβάνω την ευθύνη να πω τα εξής:
Η προσωπική μου φιλία με τον Ζάεφ, οι πολιτικές μας ιδέες και η συνεργασία μεταξύ του Βουλγαρικού Σοσιαλιστικού Κόμματος με το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της ‘Μακεδονίας’ καθώς και το κοινό μέλλον των δύο χωρών στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, δεν μας εμποδίζει να επιμένουμε  στην ιστορική αλήθεια, η οποία είναι μία και δεν πρέπει να αγνοείται ή να διαστρεβλώνεται, έγραψε η Νίνοβα στη σελίδα της στο Facebook.
 Η πρόεδρος του Βουλγαρικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, τόνισε ότι κατανοεί την πολύπλοκη εσωτερική κατάσταση στα Σκόπια, το επερχόμενο δημοψήφισμα και τη λεπτή ισορροπία, αλλά επεσήμανε ότι αυτή η κατάσταση δεν πρέπει να λειτουργεί σε βάρος της Βουλγαρίας και να αμφισβητεί τα εύθραυστα θεμέλια  των Σχέσεων Γειτονίας και Ελπίδας για Συνεργασία που υπογράφηκε πέρυσι μεταξύ των δύο πλευρών.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: