Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018

Κοσσυφοπέδιο: Μετακίνηση δεκάδων οχημάτων των δυνάμεων του ΝΑΤΟ- εντάσεις


Αρκετές δεκάδες οχημάτων της ειρηνευτικής δύναμης του ΝΑΤΟ- KFOR,  από το ουγγρικό σώμα, παρατηρήθηκαν να μετακινούνται στον αυτοκινητόδρομο Πρίστινα- Κοσόβσκα Μιτρόβιτσα με κατεύθυνση προς το βόρειο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια.

 Το κομβόι περιείχε στρατιωτικά τζιπ, φορτηγά και ορισμένα τεθωρακισμένα οχήματα. Επιπρόσθετα ακολουθούσαν βαριά μηχανήματα καθώς και οχήματα για επείγουσα ιατρική βοήθεια.
Η διοίκηση της KFOR ανακοίνωσε προγραμματισμένη άσκηση σε όλο το Κοσσυφοπέδιο, σύμφωνα με την απόφαση 1244 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.
Η διεξαγωγή της άσκησης αποβλέπει στη διατήρηση της ετοιμότητας και της επιχειρησιακής ικανότητας ώστε να εξασφαλισθεί ένα ειρηνικό και ασφαλές περιβάλλον και να προστατευθεί η ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών, σύμφωνα με την KFOR.
Οι πληροφορίες για αποσταθεροποίηση,  μετά τις τελευταίες εξελίξεις περί αλλαγής των συνόρων,  έχουν θέσει σε επιφυλακή τόσο τις αστυνομικές δυνάμεις του Κοσόβου όσο και την KFOR.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: