Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Τρίτη 7 Αυγούστου 2018

Κοσσυφοπέδιο: Βουλευτές απειλούν με διαδηλώσεις για τη ‘διόρθωση’ συνόρων


Οι βουλευτές του Κινήματος της Αυτοδιάθεσης, Αλμπουλένα Χατζίου και Αρμπέριε Ναγκάβσι, δήλωσαν ότι ο Χασίμ Θάτσι δεν έχει καμία αξιοπιστία όταν μιλάει για διόρθωση συνόρων με τη Σερβία, όπως έγινε και  με τα σύνορα με το Μαυροβούνιο, όπου το Κοσσυφοπέδιο έχασε μέρος της επικράτειας, γράφει αλβανικό δημοσίευμα.

Η βουλευτής Χατζίου δήλωσε ότι ο Θάτσι θα πρέπει να σταματήσει αμέσως  κάθε συνέχιση του διαλόγου με τη Σερβία, γιατί, σύμφωνα με αυτήν,  μπορούν να αρχίσουν διαμαρτυρίες.
Επίσης,  η βουλευτής Αρμπέριε Ναγκάβσι, δήλωσε ότι είναι επιτακτική ανάγκη για τη χώρα να πάει στις κάλπες και να δημιουργηθεί μια νέα κυβέρνηση.
«Το Κοσσυφοπέδιο χρειάζεται νέες εκλογές.  Το Κοσσυφοπέδιο πρέπει να έχει ένα νέο πρόεδρο, ο οποίος δεν θα φοβάται τα δικαστήρια και την εντολή των πολιτών», είπε.
Στην οριοθέτηση του Κοσσυφοπεδίου με το Μαυροβούνιο, το Κίνημα της Αυτοδιάθεσης είχε εκφράσει έντονα την αντίθεσή του, υποστηρίζοντας ότι παραχωρήθηκαν αλβανικά εδάφη με την συμφωνία που υπέγραψε ο Χασίμ Θάτσι.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: