Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018

Έντονη η στρατιωτική συνεργασία μεταξύ Σερβίας και Κίνας


 Ο υπουργός Άμυνας Αλεξάνταρ Βουλίν, συναντήθηκε με τον πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στο Βελιγράδι, Λι Μανγκάνγκ, σύμφωνα με ανακοίνωση του σερβικού ΥΠΑΜ.

Ο Βουλίν, τόνισε ότι η στρατηγική εταιρική σχέση μεταξύ της Σερβίας και της Κίνας είναι ένα λαμπρό παράδειγμα διεθνούς συνεργασίας, τονίζοντας ότι η Κίνα είναι στρατηγικός εταίρος και ένας από τους πιο αξιόπιστους φίλους της Σερβίας και το υπουργείου Άμυνας δίνει την εισφορά του  ώστε να καθιερωθεί ένα εξαιρετικό επίπεδο συνεργασίας και σχέσεων μεταξύ των δύο  φιλικών χωρών.
Βουλίν και Λι επεσήμαναν ότι οι προσωπικές σχέσεις φιλίας και αμοιβαίου σεβασμού των δύο ανώτατων διοικητών και των προέδρων  της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς και της Κίνας Σι Τζινπίνγκ, συνέβαλαν στην επιτάχυνση της συνεργασίας μεταξύ των υπουργείων Άμυνας των δύο χωρών.
Στη συνάντηση, ο υπουργός Άμυνας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τη θέση αρχών της Κίνας και την άνευ όρων υποστήριξη προς τη Δημοκρατία της Σερβίας για το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια  στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και τόνισε ότι η Σερβία έχει μία αυτόνομη και ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική με πλήρη δέσμευση για στρατιωτική ουδετερότητα, γράφει το σερβικό δημοσίευμα.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: