Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Κυριακή 12 Αυγούστου 2018

Ο πρόεδρος της Βουλγαρίας ζητά από τον Ζάεφ να ζητήσει συγνώμη…


Ο Ρούμεν Ράντεφ, πρόεδρος της Βουλγαρίας, δήλωσε ότι αυτό που έγραψε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, στο Facebook δεν είναι συγνώμη, όπως διατείνονται τα βουλγαρικά ΜΜΕ.

«Ακούσατε συγνώμη; Εγώ δεν άκουσα. Αυτό δεν είναι συγνώμη στο Facebook. Ο Ζάεφ επεσήμανε ότι ήταν ένα λάθος, αλλά δεν διόρθωσε τα λόγια του. Δεν καταλαβαίνω γιατί η βουλγαρική κυβέρνηση δεν αντιδρά. Είναι αποδεκτό να τίθεται η ευρωατλαντική προοπτική της ‘Μακεδονίας’ μπροστά στη βουλγαρική ιστορία, ταυτότητα και κυριαρχία; Τα μακροπρόθεσμα συμφέροντα της Βουλγαρίας δεν μπορούν να γίνουν θύματα της πολιτικής ευσέβειας. Περιμένω από την κυβέρνηση της Βουλγαρίας να καθορίσει σαφώς τις παραμέτρους που θα διέπουν κατά επίσημο τρόπο τις σχέσεις με τη ‘Μακεδονία’. Έχουμε όλες τις παραμέτρους για πρόσθετη εκτίμηση με τη Συνθήκη Καλής Γειτονίας  με τη ‘Μακεδονία’», είπε ο Ράντεφ στους δημοσιογράφους.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Ζάεφ δεν ζήτησε ρητά συγνώμη, αλλά εξέφρασε τη λύπη του στο Facebook μετά από λίγες ημέρες για τη δήλωσή του ότι η εξέγερση του Ίλιντε είναι ‘μακεδονική’, μια δήλωση που προκάλεσε αντιδράσεις από αξιωματούχους της Βουλγαρίας και τους αρχηγούς κομμάτων αυτής της χώρας.
Ο Ζάεφ, προκειμένου να ηρεμήσει τις εντάσεις εξέφρασε τη λύπη του και το βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης την εξέλαβαν ως ‘συγνώμη’, σημειώνει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: