Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Κυριακή 12 Αυγούστου 2018

«Οι αμερικανικές κυρώσεις γκρεμίζουν εμπορικούς φραγμούς Ρωσίας- Τουρκίας»


Οι αμερικανικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας και της Τουρκίας συμβάλλουν μόνο στην προσέγγιση των δύο χωρών στον οικονομικό τομέα. Αυτή είναι η γνώμη των εμπειρογνωμόνων σύμφωνα με την ρωσική ‘Εκονόμικα Σεγκόντια’.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ρωσίας και της Τουρκίας, θα συζητήσουν την άρση των φραγμών στο εμπόριο μεταξύ των δύο χωρών και την επέκταση του φάσματος των αγαθών που προμηθεύονται από τη Ρωσία.
Η συνάντηση Σεργκέι Λαβρόφ και Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα πραγματοποιηθεί στην Άγκυρα στις 13-14 Αυγούστου.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Λαβρόφ με τον Τσαβούσογλου θα συζητήσουν τη συνεργασία στον τομέα της ενέργειας, ένα θέμα που θα παίξει καθοριστικό ρόλο στις διμερείς σχέσεις, όπως τονίζεται.
«Εικάζεται ότι θα συζητήσουν τρόπους προώθησης και υλοποίησης στρατηγικών διμερών έργων στον τομέα της ενέργειας, όπως είναι η κατασκευή του πυρηνικού σταθμού Ακούγιου και ο αγωγός φυσικού αερίου στη βόρεια Τουρκία, όπως ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.
Οι σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και της Ρωσίας αναπτύσσονται σταθερά και επί αρκετό χρονικό διάστημα, είπε ο διευθυντής του κρατικού Ινστιτούτου Σύγχρονης Ανάπτυξης,  Ντμίτρι Σολονίκοφ, και η άρση των υφιστάμενων εμποδίων στο εμπόριο  με τη μετάβαση στη χρήση οικείων νομισμάτων – χωρίς το δολάριο, αποτελεί μέρος της διαδικασίας προσέγγισης μεταξύ των δύο χωρών.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: