Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018

Κοσσυφοπέδιο: Σε ετοιμότητα ο Συμμαχικός Στρατός για αναταραχές…


φωτό από επίσκεψη του Τζέιμς Φόγκο στο στρατόπεδο 'Bondsteel'  του Κοσσυφοπεδίου

Πρωθυπουργός Σερβίας: Οι ΗΠΑ για πρώτη φορά μας ακούνε για το Κοσσυφοπέδιο

Η πρωθυπουργός της Σερβίας, Άνα Μπαρνάμπιτς σχολιάζοντας την πρόοδο των συνομιλιών μεταξύ της Σερβίας και του Κοσσυφοπεδίου, δήλωσε ότι η σημερινή αμερικανική κυβέρνηση είναι πιο ανοικτή  και ακούει τη στάση της Σερβίας όσον αφορά το θέμα του Κοσσυφοπεδίου.

«Τώρα έχω την εντύπωση ότι έχουμε έναν συνομιλητή ο οποίος είναι πρόθυμος να μας ακούσει, πολλές φορές είχα την εντύπωση στη σύντομη πολιτική μου  εμπειρία, ότι έχω έναν συνομιλητή που δεν ήταν πρόθυμος να μας ακούσει, ήταν σαν να μιλούσαμε σε τοίχο. Τώρα, έχουμε μια διοίκηση που φαίνεται να είναι ανοιχτή για να μας ακούσει και αυτή είναι μια μεγάλη αλλαγή για εμάς», είπε η Άνα Μπαρνάμπιτς.
Εν τω μεταξύ ο Αμερικανός ναύαρχος, Τζέιμς Φόγκο, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Κοσσυφοπέδιο διαβεβαίωσε ότι οι στρατιώτες της Συμμαχίας είναι έτοιμοι να απαντήσουν σε οποιαδήποτε κατάσταση σε περίπτωση ενδεχόμενης κλιμάκωσης.
«Κάθε φορά που συζητιούνται πολιτικές αντιθέσεις στα προβλήματα των Βαλκανίων, υπάρχει πιθανότητα αναταραχής. Γνωρίζουμε ότι αυτή είναι μια σημαντική στιγμή, ότι υπάρχουν πολλές συζητήσεις για τα σύνορα του Κοσσυφοπεδίου,  στο διάλογο μεταξύ Πρίστινα και Βελιγραδίου.
Σε μια δημοκρατία, δεν συμφωνούν όλοι, μερικοί άνθρωποι εκφράζουν τις διαφορές τους στους δρόμους, θα ήθελα να τους συστήσω να μην το πράξουν, ή αν το κάνουν, όπως σε κάθε πολιτισμένη δημοκρατία, θα πρέπει να γίνει ειρηνικά. 
Θα είμαστε εδώ για να υποστηρίξουμε τους θεσμούς του Κοσσυφοπεδίου για τη διατήρηση της ασφάλειας κατά τη διάρκεια αυτού του μήνα καθώς και τους υπόλοιπους του έτους», δήλωσε ο Τζέιμς Φόγκο, Διοικητής της Κοινής Διοίκησης Συμμαχικών Δυνάμεων στη Νάπολη.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: