Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018

Ραμούς Χαραντινάι: Μέχρι το τέλος του έτους θα καταργηθούν τα σύνορα Αλβανίας- Κοσσυφοπεδίου



Ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου, Ραμούς Χαραντινάι, δήλωσε σήμερα ότι μέχρι το τέλος του έτους θα καταργηθούν τα σύνορα μεταξύ Αλβανίας και Κοσσυφοπεδίου.

Όπως ανέφερε τα σύνορα μεταξύ των δύο αλβανικών κρατών δημιουργούν προβλήματα στις μετακινήσεις και εξέφρασε την επιθυμία για την κατάργησή τους.
«Ελπίζω σύντομα να καταργηθούν τα τελωνειακά σύνορα, είναι ένα από τα πράγματα που δημιουργούν εμπόδια», είπε ο πρωθυπουργός του Κοσόβου.
Ο Χαραντινάι αναφέρθηκε και για το ζήτημα της διόρθωσης των συνόρων με τη Σερβία, αναφέροντας για άλλη μια φορά τη θέση εναντίον αυτής της ιδέας.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αναφορές που ακούγονται για το Πρέσεβο, το Μπουγιάνοβατς και τη Μέντβετζα είναι προφάσεις «ο μόνος σκοπός είναι η λεηλασία του βορρά», είπε χαρακτηριστικά.
Πρόσθεσε ακόμη:
«Όλα αυτά που συμβαίνουν, δεν μου επιτρέπουν να πιστεύω ότι ο πρόεδρος Χασίμ Θάτσι το σκέφτεται ως ένα σοβαρό έργο. Νομίζω ότι είναι η πολιτική του τακτική.
»Σεβόμαστε τις αξίες των Σέρβων του Κοσσυφοπεδίου, παρά το τραγικό μας παρελθόν. Δεν θα πάμε στη λύση των διορθώσεων των συνόρων. Δεν ανοίγουμε το παρελθόν μας. Δεν υπάρχει επιστροφή και πιστεύω ότι ακόμη και οι χώρες που δεν μας αναγνωρίζουν, μέσα στο επόμενο έτος, αυτές οι χώρες θα μας αναγνωρίσουν. Θα αγωνισθούμε να γίνουμε μέλος του ΝΑΤΟ. Τα σύνορα μας δεν θα αλλάξουν», τόνισε, σύμφωνα με τα αλβανικά δημοσιεύματα.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: