Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018

Σαλί Μπερίσα: Η επέτειος του ‘ΟΧΙ’ είναι μια σοβινιστική γιορτή της Ελλάδας

Ως ‘βορά των σφαιρών’ χαρακτήρισε  ο πρώην πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα τον Κωνσταντίνο Κατσίφα της ελληνικής μειονότητας, ο οποίος σκοτώθηκε από τις δυνάμεις RENEA στους Βουλιαράτες μετά από πυροβολισμούς εναντίον τους και στη συνέχεια αρνήθηκε να παραδοθεί, γράφει αλβανικό δημοσίευμα.

Σύμφωνα με τον Μπερίσα το γεγονός στους Βουλιαράτες ήταν ένα οργανωμένο σενάριο από την γειτονική Ελλάδα, γιατί ο Κατσίφας δεν ήταν ένας μοναχικός άνθρωπος αλλά ένας στρατιωτικός, μέλος των πιο ρατσιστικών εξτρεμιστικών κύκλων εναντίον των Σκιπτάρεβε (Αλβανών- shqiptarëve).
Ήταν ένα σενάριο για να αναδειχθεί η Βόρειος Ήπειρος (Vorio Epirin).
«Ο Κατσίφας χρησιμοποιήθηκε ως βορά των σφαιρών. Το περιστατικό στους Βουλιαράτες ήταν ένα οργανωμένο σενάριο από τον κάτω γείτονά μας (Ελλάδα). Ήταν στρατιωτικός, μέρος των πιο ρατσιστικών εξτρεμιστικών κύκλων εναντίον των Σκιπτάρεβε. Ήταν ένα σενάριο για να αναδειχθεί η Βόρειος Ήπειρος (Vorio Epirin)».
»Αυτό συνέβη τώρα επειδή η χώρα δεν έχει κυβέρνηση», είπε ο Μπερίσα και πρόσθεσε  ότι η ελληνική επέτειος του ‘ΟΧΙ’ δεν θα πρέπει πλέον να γιορτάζεται γιατί όλοι είδαν τι έγινε.
«Ο εορτασμός του ‘ΟΧΙ’ δεν πρέπει να γιορτάζεται, είναι πια γνωστό το τι έγινε. 
Ο εορτασμός του ‘ΟΧΙ’ είναι μια σοβινιστική γιορτή (festime shoviniste)  με σαφή στόχο την Βόρειο  Ήπειρο», είπε ο πρώην πρωθυπουργός.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: