Σελίδες

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Σκόπια: Βιβλίο για τον «Αλέξανδρο τον Γ΄ τον Μακεδόνα στην ψευδομακεδονική- σλαβική λογοτεχνία ΟΙ ΝΕΟΚΟΜΙΤΑΤΖΗΔΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΔΩΜΕΝ.....

Ένα ακόμη προπαγανδιστικό βιβλίο των ψευδομακεδόνων - Σλάβων των Σκοπίων, στην προσπάθειά τους να πείσουν τους Σλάβους συμπατριώτες τους,  ότι είναι απόγονοι των ...αρχαίων Μακεδόνων!

Οι εκδόσεις «Μακεδονική Λογοτεχνία»- «Македонската литература» των Σκοπίων κυκλοφόρησε ένα βιβλίο με τίτλο « Ο Αλέξανδρος Γ΄ της Μακεδονίας στη ‘ψευτομακεδονική’ λογοτεχνία», όπου  λέξη ‘ψευτομακεδονική’ είναι πλαστογράφηση της σλαβικής (λογοτεχνίας).

«Το βιβλίο είναι μια πλήρης και ενδελεχής μελέτη για την αναπαράσταση του Μακεδόνα βασιλιά Αλεξάνδρου του Γ΄ της Μακεδονίας (Μεγάλου Αλεξάνδρου) στα ψευδομακεδονικά, δηλαδή στα σλαβικά λογοτεχνικά έργα για την υπόστασή του και του ρόλου του ως σύμβολο που συνδέει πολλά έθνη και πολιτισμούς», όπως σημειώνεται.
Ο συγγραφέας του έργου, Ράνκο Μλαντενόσκι έχει ως κύριο θέμα του την αποξένωση του Μεγάλου Αλεξάνδρου από την ελληνική καταγωγή του και προσπαθεί να αποδείξει την ύπαρξη μιας άλλης εθνικότητας  που την αποκαλεί ‘ψευτομακεδονική’, αυτήν που προσπαθούν να καθιερώσουν οι Σλάβοι των Σκοπίων.
«Το κύριο πρόβλημα από τα ζητήματα που υποστηρίζεται πάνω από όλα (στο βιβλίο) είναι η ξεχωριστή εθνικότητα των αρχαίων Μακεδόνων όπου γίνεται το ερώτημα εάν οι αρχαίοι Μακεδόνες ανήκουν ή όχι στον ελληνιστικό κόσμο και ποιος ήταν ο χαρακτήρας της εκστρατείας του  Αλεξάνδρου του Γ΄ της Μακεδονίας στην Ασία, δηλαδή εάν ήταν ‘ψευτομακεδονικός’ ή ελληνικός».
«Αναφέρεται ακόμη στη μοναδικότητα  του πολιτισμού των αρχαίων Μακεδόνων, όπως η γλώσσα και η γραφή τους (ποια είναι αυτή δεν λέει)  και εάν αυτός ο πολιτισμός είναι παράδοση των σύγχρονων Ελλήνων ή των ψευδομακεδόνων ( Σλάβων των Σκοπίων) και ποιοι σήμερα είναι οι κληρονόμοι αυτού του πολιτισμού». Δηλαδή, οι Σλάβοι ή οι Έλληνες...
Το βιβλίο το οποίο υποστηρίχθηκε εκδοτικά και στην κυκλοφορία από το τμήμα της Φιλοσοφικής Σχολής των Σκοπίων έχει καθαρά προπαγανδιστικό και διαστρεβλωτικό χαρακτήρα, παρουσιάζει στοιχεία από τα σλαβικά τραγούδια του 19ου και 20ου  αιώνα που αναφέρονται στο Μέγα Αλέξανδρο  και προσπαθεί να πείσει ότι η παράδοση των αρχαίων Μακεδόνων  υπάρχει στο σλαβικό στοιχείο των Σκοπίων… και ως εκ τούτου αυτοί είναι οι κληρονόμοι της μακεδονικής αρχαιότητας…
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου