Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016

ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑ :ΣΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΡΩΣΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΡΩΣΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Β.ΠΟΥΤΙΝ - ΣΕ ΠΟΙΑ ΟΠΛΑ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ Ρώσος υπουργός Άμυνας: «Δοκιμάσαμε στη Συρία 162 νέα οπλικά συστήματα και όλα απέδωσαν εξαιρετικά»




Η Ρωσία δοκίμασε στην Συρία πάνω από 162 νέα όπλα και συστήματα δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού κάνοντας ένα πρόχειρο απολογισμό της ρωσικής εκστρατείας στη χώρα αυτή της Μέσης Ανατολής.
Όπως ανέφερε ο Σοιγκού: «Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων στη Συρία, 162 προηγμένα και αναβαθμισμένα όπλα δοκιμάστηκαν στη μάχη. Αποδείχτηκαν εξαιρετικά αποτελεσματικά» δήλωσε χαρακτηριστικά στην καθιερωμένη ετήσια συνεδρίαση του υπουργείου Άμυνας, παρουσία του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.
Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας δεν προσχώρησε σε λεπτομερή αναφορά για το ποια όπλα ήταν αυτά αλλά  μιλώντας  για τις  επιχειρήσεις των ρωσικών δυνάμεων και τους βομβαρδισμούς που πραγματοποίησαν ανέφερε τους νέους πύραυλους  cruise Kh-101 και Kalibr, τα αεροσκάφη Su-34, Su-30SM και Su-35, τα ελικόπτερα Ka-52 και Mil Mi-28, τα ρωσικά αντιαεροπορικά S-400, τα ναυτικά βλήματα P-800 Onyx, τις  νέες φρεγάτες τύπου Bayan, τα αναβαθμισμένα ναυτικά μαχητικά Su-33 και MiG-29K και τα νέα υποβρύχια Kilo (φορείς Kalibr) και πολλά ακόμη.
Φυσικά δεν είδαν όλα δράση με την έννοια της μάχης, αλλά ο Ρώσος υπουργός εννοούσε τη δοκιμασία τους σε επιχειρησιακές συνθήκες εκστρατείας και μάλιστα μακριά από το έδαφος της Ρωσίας.
Ταυτόχρονα πρέπει να δοκιμάστηκαν και πλήθος άλλων συστημάτων όπως ηλεκτρονικού πολέμου, συστημάτων ρομπότ ή εξοπλισμού ειδικού δυνάμεων.
Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας έδωσε ιδιαίτερη έμφαση  στους νέους  πυραύλους . Όπως εξήγησε «σε 10 περιπτώσεις παρατηρήθηκαν ατέλειες που δεν θα είχαν εντοπιστεί εάν οι δοκιμές είχα πραγματοποιηθεί  εκτός επιχειρησιακού περιβάλλοντος».
Η εμπλοκή της Ρωσίας «απέτρεψε τη διάλυση του συριακού κράτους, έσπασε την αλυσίδα των ‘πολύχρωμων επαναστάσεων’ στη Μέση Ανατολή και τη Βόρειο Αφρική και ξεκίνησε μια διαδικασία εξεύρεσης πολιτικής λύσης και συμβιβασμού ανάμεσα στις αντιμαχόμενες πλευρές» σημείωσε ο Ρώσος υπουργός, σε μια προσπάθεια ανάδειξης του σημαντικού ρόλου της χώρας στον πόλεμο.
Στην ίδια συνεδρίαση, η Μόσχα ισχυρίστηκε πως τα μέλη του ΝΑΤΟ κλιμακώνουν την παρακολούθηση των ρωσικών οπλικών συστημάτων.
«Η ένταση της θαλάσσιας παρακολούθησης κοντά στα χωρικά μας ύδατα αυξήθηκε κατά 50%. Καταγράφουμε την κατάσταση και αποτρέπουμε κάθε προσπάθεια παραβίασης των συνόρων μας είτε θαλάσσια είναι αυτά είτε εναέρια» σημείωσε ο Σεργκέι Σοϊγκού. Όπως είπε, αντίστοιχη δραστηριότητα παρατηρείται και από αέρος.
Σε ό, τι αφορά την «αμυντική ασπίδα» που στήνουν οι ΗΠΑ σε ευρωπαϊκό έδαφος έναντι της Ρωσίας, στη Μόσχα αναφέρουν πως, παρά την αναβάθμισή της, οι Ρώσοι είναι προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε απειλή.
Ο ρωσικός Στρατός δεν έχει άλλη επιλογή, από το να στοχεύει προς το αντιπυραυλικό σύστημα και να το καταστρέψει σε περίπτωση σύρραξης.

 Πηγη:Pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: