Σελίδες

Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ: ΑΝΗΜΕΡΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ! Ρ.Τ.Ερντογάν... σε στυλ Μωάμεθ κατακτητή- Προσκύνημα στην Αγια Σοφιά μια μέρα πριν το δημοψήφισμα



της Μαρίνας Νικολάκη
Ως που θα φτάσει ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρ.Τ.Ερντογάν προκειμένου να κερδίσει το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου και να κυβερνάει για πάντα με όλες τις εξουσίες στα πόδια του... ουδείς γνωρίζει! Αυτή τη φορά κράτησε το χειρότερο για το τέλος και δεν θα διστάσει προβεί στην υπέρτατη πρόκληση και προσβολή κατά των Ορθοδόξων χρησιμοποιώντας... σαν άλλος Μωάμεθ και την Αγιά Σοφιά!
 
Εκτός από το ότι σκοπεύει να τη μετατρέψει σε τζαμί σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Sozcu,  θα πάει την Παρασκευή πριν το δημοψήφισμα- που σημειωτέον είναι και η Μεγάλη Παρασκευή- για να προσευχηθεί εκεί μαζί με ανώτατα στελέχη του κόμματος του.
 
Μάλιστα, στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι στο «προεδρικό παλάτι» της Άγκυρας γίνεται στο πλαίσιο της μάχης «Σταυρού-Ημισελήνου» συζήτηση για πλήρη μετατροπή σε πλήρως λειτουργικό τζαμί.
 
Το γεγονός αυτό όπως έχουμε ήδη επισημάνει έχει ως επακόλουθα  τεράστιες πολιτικές και θρησκευτικές διαστάσεις. Μετατρέποντας το Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από μουσείο σε τζαμί με το έτσι θέλω ανοίγει «πόλεμο» εκτός από την Ευρώπη, αποκαλώντας την άλλοτε ναζιστική και άλλοτε ρατσιστική,  αλλά και με την Ορθοδοξία αλλά και την απανταχού Χριστιανοσύνη προσβάλοντας την ανεπανόρθωτα και επιδιώκοντας να δημιουργήσει θρησκευτική σύγκρουση με την  Δύση, μόνο και μόνο για να συσπειρώσει ψηφοφόρους και να μαζέψει ψήφους στις κάλπες του δημοψηφίσματος.
 
«Εν μέσω της κουβέντας σχετικά με τη σύγκρουση σταυρού και ημισελήνου (έχει ξεκινήσει μια τέτοια συζήτηση στην Τουρκία και με αφίσες που δείχνουν έναν άνδρα με ένα σταυρό να παλεύει έναν άλλο που κρατά μια ημισέληνο), γίνεται σοβαρή συζήτηση στο Προεδρικό Παλάτι για σχέδια που αποσκοπούν στο να πάψουν την Αγία Σοφία από μουσείο και να ανοίξει ξανά ως χώρος προσευχής μουσουλμάνων πλήρως λειτουργικός [θρησκευτικά]», γράφει η δημοσιογράφος, της Sozcu.
Η Αγία Σοφία χτίστηκε από τον ανατολικορωμαίο αυτοκράτορα Ιουστινιανό το 537 μ.Χ. Το 1453 ο Μωάμεθ ο Πορθητής τη μετέτρεψε σε τζαμί. Το 1934 ο Κεμάλ Ατατούρκ την έκανε μουσείο. 
Να σημειωθεί ότι κατά το παρελθόν H Ρωσία είχε απαιτήσει από την Τουρκία την επιστροφή της Αγίας Σοφίας στην Ορθοδοξία ως ένδειξη «καλής θέλησης» από την Άγκυρα και το Ισλάμ και θα χρηματοδοτήσει την αποκατάσταση του συμβόλου της Χριστιανοσύνης προσφέροντας και τους καλύτερους επιστήμονες και συντηρητές της.
Μετά από ψήφισμά της η ρωσική Δούμα ζήτησε την επιστροφή της Αγίας Σοφίας στο ορθόδοξο Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως.
 
«Η κίνηση αυτή θα βοηθήσει την Τουρκία και το Ισλάμ να αποδείξει ότι υπάρχει καλή θέληση , υπεράνω της πολιτικής, και είναι αναγκαία η επιστροφή της Αγίας Σοφίας στην χριστιανοσύνη», είχε δηλώσει ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας για την προστασία των χριστιανικών αξιών SergeI Gavrilov.
 
«Η ρωσική πλευρά θεωρεί ότι είναι δυνατό να σκεφτούμε ότι στην Τουρκία, και συγκεκριμένα στην Κωνσταντινούπολη ( οι Ρώσοι χαρκτηριστικά την αναφέρουν με το αληθινό της όνομα υιοθετώντας πλήρως τις ελληνικές θέσεις) , ευρίσκεται ο αρχαιότερος και ιερότερος ναός του χριστιανικού κόσμου, η Αγία Σοφία.
 
Η ιστορία του συνδέεται με την ιστορία της Ορθοδοξίας. Αναμένουμε ότι η τουρκική πλευρά να προχωρήσει σε μια φιλική κίνηση με την επιστροφή της Αγίας Σοφίας στην Χριστιανική Εκκλησία» είχε πει ο Gavrilov.
 
Δυστυχώς όμως, ο Ρ.Τ.Ερντογάν βλέποντας την Ευρώπη να μην ασπάζεται το δημοψήφισμα που θέλει να τον μετατρέψει σε απόλυτο άρχοντα, ακόμα και Τουρκοκύπριοι προτρέπουν τους Τούρκους να ψηφίσουν «όχι» δεν θα διστασει να χρησιμοποιήσει ακόμα και το ιστορικό σύμβολο και μνημείο της Ορθοδοξίας.
 
Στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, δύο εξωκοινοβουλευτικά κόμματα (Ενωμένη Κύπρος και Νέα Κύπρος ) καθώς και 10 συνδικαλιστικές και άλλες οργανώσεις, τάσσονται υπέρ του «όχι» στο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου στην Τουρκία.
 
Ο πρόεδρος του κόμματος Ενωμένη Κύπρος, Ιζέτ Ιζτζιάν, κάλεσε τους Τούρκους ψηφοφόρους που ζουν στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, να πουν «όχι» στο δημοψήφισμα, για να προστατευθεί, όπως δήλωσε η δημοκρατία στην Τουρκία «και να μην επικρατήσει ο φασισμός».
 
Ο γ.γ. της οργάνωσης των Τουρκοκυπρίων δασκάλων, Σενέρ Ελτζίλ, δήλωσε ότι η Τουρκία κατέχει την Κύπρο από το 1974 και σημείωσε ότι «οι εξελίξεις στην Τουρκία δεν επηρεάζουν μόνο το βόρειο μέρος του νησιού, αλλά προκαλούν ανησυχίες για το μέλλον ολόκληρης της Κύπρου».
Από παντού λοιπόν βάλλεται αυτή την ώρα ο Τούρκος πρόεδρος όμως δεν φαίνεται να κάνει πίσω και μέχρι τις 16 Απριλίου έχουμε ακόμα να δούμε πολλά...


Πηγη:Onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου