Σελίδες

Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

Σκοπιανοί: Έχουμε ένα βιβλικό όνομα που δεν επιδέχεται συμβιβασμούς ...AYTOI EINAI OI NEOKOMITATΖΗΔΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ

«Έχουμε ένα όνομα Μακεδονία», γράφει το πλακάτ  στη φωτό του σημερινού δημοσιεύματος

Έχουμε ένα βιβλικό όνομα που δεν επιδέχεται συμβιβασμούς. Ένα όνομα που ο καθένας στον κόσμο αναγνωρίζει και δέχεται.
Όνομα κατατιθέμενο, το οποίο σήμερα θέλει να αμφισβητήσει η Ελλάδα. Μήπως αυτό σημαίνει ότι πρέπει να το δώσουμε στην Ελλάδα και να αλλάξουμε το συνταγματικό μας όνομα; Μετά από όλα όσα πέρασε ο ‘μακεδονικός’ λαός, ειδικά από το 1913 μέχρι σήμερα, η απάντηση είναι ΟΧΙ.

Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να διαπραγματεύεται το αρχαίο όνομά μας και δεν υποπίπτουμε σε συμβιβασμό.
Με τη διαίρεση τη Μακεδονίας που επήλθε με τη Συνθήκη Ειρήνης του Βουκουρεστίου του 1913, μέρη της προσαρτήθηκαν στους  γείτονες μας, ενώ σε εμάς έγινε αποστασιοποίηση από τους αρχαίους Μακεδόνες, λόγω της κομμουνιστικής πολιτικής και της ενότητας των Σλάβων μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, έπειτα ήρθε η  αποδοχή το 1993, της  συντομογραφίας  FYROM από τον Κίρο Γκλικόροφ,  αυτοί είναι οι κυριότεροι λόγοι για τους οποίους σήμερα έχουμε μια ανεπίλυτη διαμάχη με την Ελλάδα.
Πάνω από δύο δεκαετίες έχουν περάσει από την ανεξαρτησία της «Μακεδονίας», από τότε που επέβαλε η Ελλάδα τη διαφωνία του ονόματος.
Υπήρξαν πάρα πολλά χρόνια διαπραγμάτευσης μεταξύ Ελλάδας και πΓΔΜ. 
Ωστόσο, σε αυτήν την περίοδο, η Ελλάδα έχει κατ’ επανάληψη παραβιάσει το άρθρο 11 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας, η οποία αναφέρει ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να εμποδίζει την ένταξη της χώρας μας σε διεθνείς οργανισμούς, ούτε την ιδιότητα του μέλους,  και ότι οι δύο πλευρές πρέπει να συμμορφώνονται βάσει της συμφωνίας.
Η Ελλάδα έχει παρακωλύσει επανειλημμένα τη συμμετοχή της πΓΔΜ στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, παρά την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης.
Οι πιέσεις και ο εκβιασμός της Ελλάδας κατά της «Μακεδονίας» να αλλάξει το όνομά της εάν θέλει να ενταχθεί στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ,  η συνέχιση της απόστασης της χώρας μας από την ευρωατλαντική ενσωμάτωση δεν είναι μια λογική λύση.
Αυτό μπορεί να περιπλέξει περαιτέρω τις σχέσεις των γειτόνων των Βαλκανίων, που δεν είναι προς το συμφέρον ούτε της ΕΕ, ούτε του ΝΑΤΟ. 
Η Ελλάδα παραβιάζει την οικονομική, εμπορική πολιτική, δηλαδή τις προτεραιότητες ασφάλειας της ΕΕ και του ΝΑΤΟ σε αυτό το τμήμα των Βαλκανίων.
Τα τελευταία χρόνια οι διαπραγματεύσεις  δείχνουν ότι δεν πρόκειται  μόνο για το όνομα, αλλά και για την ταυτότητα του ‘μακεδονικού’ λαού. Ενώ γνωρίζουν όλοι, λόγω των συμφερόντων τους δεν πιέζουν την Ελλάδα.
Η πίεση έρχεται στη χώρα μας, αν και γνωρίζουν ότι η «Μακεδονία» έχει μεγαλύτερη πίστη στη σταθερότητα των Βαλκανίων αλλά και στην καταπολέμηση  της τρομοκρατίας σε όλον τον κόσμο.
Είναι καιρός να δει αυτό ο κόσμος την τεράστια πολιτιστική κληρονομιά των «Μακεδόνων», είναι καιρός η Ευρώπη να συνειδητοποιήσει ότι ενώ εδώ υπήρχε ένας ανεπτυγμένος (αρχαίος) πολιτισμός  στην επικράτεια της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας», ο λαός έμεινε πολύ πίσω.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου