Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Φράξια του VMRO: Να συζητηθεί το θέμα του εμφυλίου πολέμου στην Ελλάδα και η απέλαση των Σλάβων…



«Αφού η ελληνική πλευρά επιμένει στις διαπραγματεύσεις σε μια συνολική λύση στη διαφωνία του ονόματος και όταν βλέπουμε ότι επιβάλλονται ολοένα και νέα θέματα, εμείς από το Δημοκρατικό VMRO-DPMNE πιστεύουμε ότι το ζήτημα της ουσίας όλων των προβλημάτων πρέπει να τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μεταξύ των κρατών», γράφει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων και συνεχίζει:
Οι συνέπειες στις διεκδικήσεις των Σλάβων στη Μακεδονία στη διάρκεια της Κατοχής και μετά
Πρόκειται για τη γενοκτονία από τους Έλληνες μοναρχικούς κατά τον εμφύλιο πόλεμο στην Ελλάδα, εναντίον του άμαχου σλαβικού (‘μακεδονικού’ στο κείμενο) πληθυσμού στο βόρειο τμήμα της Ελλάδας, καθώς και τη βίαιη απέλαση 30 χιλιάδων παιδιών από τις μητροπολιτικές τους εστίες.

Επιπρόσθετα, μετά από αυτό το έγκλημα, το ελληνικό κράτος πέρασε μια σειρά νόμων που απέδειξαν περαιτέρω το ανέντιμο, απάνθρωπο και αντιδημοκρατικό του πρόσωπο.
Εγκρίθηκε ο νόμος που στερεί την ιθαγένεια στους βίαια απελαθέντες  σλαβικής καταγωγής.
Νόμος που κατάσχεσε την περιουσία των Σλάβων που εκδιώχθηκαν βίαια.
 Πέρασε νόμο για την άδεια επιστροφής των εξόριστων από τον εμφύλιο πόλεμο, αλλά μόνο σε ‘Έλληνες το γένος’.
 Τώρα, οι αποζημιώσεις
Δυστυχώς, όλοι αυτοί οι νόμοι εξακολουθούν να ισχύουν σήμερα στο νότιο γειτονά μας. Βάσει αυτών των ίδιων νόμων, μια τεράστια ομάδα πολιτών στη «Δημοκρατία της Μακεδονίας» (υπολογίζονται σε περίπου 200 χιλιάδες) υφίστανται διακρίσεις και δεν μπορούν να απολαμβάνουν τις εγγυημένες ελευθερίες και δικαιώματα.
Αυτό είναι αντίθετο με την Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου των Ηνωμένων Εθνών και τίθεται το ερώτημα πως μπορούν να εφαρμοσθούν τέτοιοι νόμοι σε ένα κράτος μέλος της ΕΕ. Πως μπορεί η ΕΕ να ανέχεται μια χώρα που εφαρμόζει τέτοιους νόμους που εισάγουν διακρίσεις και διαδίδει  υποτιθέμενες ευρωπαϊκές αξίες.
Θεωρούμε ότι τα δικαιώματα αυτής της τεράστιας ομάδας πιστών πολιτών της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» η ομάδα διαπραγματεύσεων μας πρέπει να τοποθετήσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και αυτό το ζήτημα θα πρέπει να κλείσει μια για πάντα. Δεν υπάρχει συνολική λύση στη διαφωνία μεταξύ των δύο χωρών, δεν υπάρχει αξιοπρεπής λύση χωρίς δίκαιο κλείσιμο αυτού του ζητήματος.
Ο Τσίπρας ξέρει, γιατί οι πρόγονοί ήταν στο …Δημοκρατικό Στρατό
Ειδικά ο Τσίπρας, και οι υποστηρικτές του το γνωρίζουν πολύ καλά, επειδή οι πρόγονοί τους πολέμησαν μαζί με τους Σλάβους, μέσα από το Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας στον αντιφασιστικό αγώνα και στη συνέχεια στον εμφύλιο πόλεμο στην Ελλάδα.
Υπάρχει ένα άλλο σημείο που η ομάδα διαπραγματεύσεων μας πρέπει να λάβει υπόψη, συγκεκριμένα, το ψήφισμα για τους πρόσφυγες από τις στρατιωτικές ενέργειες στην Ελληνική Δημοκρατία κατά τη διάρκεια του εμφυλίου και του Δεύτερου Παγκόσμιου που ψηφίσθηκε από το κοινοβούλιο τόσο από το SDSM όσο και του VMRO-DPMNE  και όλων των άλλων πολιτικών κομμάτων (αρ. 07/3627/1 της 27ης Αυγούστου 2017).
Οι διαπραγματευτές μας πρέπει να σέβονται αυτό το ψήφισμα και να φροντίζουν για την εφαρμογή του στις διαπραγματεύσεις και αν δεν μπορούν ή δεν θέλουν τότε θα πρέπει να ακυρωθεί στη Συνέλευση  της χώρας.
Τέλος, σύμφωνα με τα προαναφερόμενα, ζητάμε από τη σημερινή κυβέρνηση του νότιου γείτονα μας και από τον κ. Τσίπρα,ως τον πρώτο άνθρωπο του ελληνικού κράτους, τουλάχιστον κάτι που μπορεί να κάνει για τους συμπολίτες του που έχουν εκδιωχθεί βίαια από τις πατρίδες τους, εκτοπισμένοι σε όλον τον κόσμο, να καταδικάσει αυτόν τον μοναρχο-φασισμό, να εκφράσει την αποδοχή του για το κακό που έγινε και να αρχίσει να σέβεται και να εφαρμόζει στην πράξη τις ευρωπαϊκές αξίες για τις οποίες υποστηρίζει προφορικά» αναφέρει σε δήλωσή του  η Δημοκρατική Φράξια του VMRO-DPMNE.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: