Σελίδες

Κυριακή 27 Μαΐου 2018

Το Ύπουλο παιχνίδι της Βουλγαρίας – Προσπαθεί να κάνει τα Σκόπια προτεκτοράτο της ....ΤΑ ΛΕΓΑΜΕ

Πονηρό παιχνίδι κάνει η Βουλγαρία με τα Σκόπια. Παιχνίδι απροκάλυπτου
εκβουλγαρισμού της μικρής περίκλειστης πολυεθνικής χώρας.

Έγκυροι αναλυτές υποπτεύονται μέχρι και ρωσικό δάχτυλο από πίσω, αφού εξαρχής ο ψευδομακεδονισμός είναι δημιούργημα του βουλγαρικού εθνικισμού των τελών του 19ου αιώνα, που καθοδηγούνταν από τη Μόσχα και τους πανσλαβικούς σχεδιασμούς της που αναζητούσαν διέξοδο στο Αιγαίο.

Η περιβόητη αποτυχημένη ''εξέγερση'' του Ίλιντεν, το 1903, δεν ήταν τίποτα άλλο από μια προσπάθεια της Βουλγαρίας και της Ρωσίας να αυτονομήσουν Μακεδονία και Θράκη από την Οθωμανική Αυτοκρατορία και στη συνέχεια να τις ενώσουν με τη Βουλγαρία.
Έτσι η Ρωσική Αυτοκρατορία θα είχε το λιμάνι της Θεσσαλονίκης στα χέρια της και έξοδο στη Μεσόγειο.
Η  Ελλάδα όχι μόνο υπονόμευσε την ''εξέγερση'' του Ίλιντεν αλλά και ένα χρόνο μετά, το 1904, συνεχισε τον Μακεδονικό Αγώνα που σταμάτησε την επέκταση των Σλάβων και των Ρώσων στη Μακεδονία.
 
Δεκαετίες πριν τον Ψυχρό Πόλεμο, η Ελλάδα πρώτη -στις αρχές του 20ου αιώνα- σταμάτησε τους Ρώσους. Αυτό στη Δύση φαίνεται να το παραβλέπουν ή ακόμα χειρότερα να το αγνοούν.
Είναι γνωστό ότι οι Σλάβοι των Σκοπίων είναι κυρίως βουλγαρόφωνοι. Είναι αυτοί που παριστάνουν τους «Μακεδόνες» και προσπαθούν να πείσουν ότι η βουλγάρική τους διάλεκτος είναι κάποια «μακεδονική».
Στα Σκόπια υπάρχουν ακόμα Σέρβοι και Βόσνιοι μουσουλμάνοι, που είναι επίσης Σλάβοι.
Στα Σκόπια υπάρχουν και Έλληνες. Αυτοί χωρίζονται σε δύο ομάδες. Στους Βλάχους και στους Γραικομάνους.
Οι Γραικομάνοι (αυτοί δηλαδή που έχουν μανία -αγάπη- για τη Γραικία-Ελλάδα) είναι σλαβόφωνοι με ελληνική συνείδηση. Σήμερα οι περισσότεροι έχουν «απορροφηθεί» από τον ψευδομακεδονισμό. Εξάλλου ο κ. Ντιμιτρόφ, που το ελληνικό του επώνυμο είναι Παπαδημητρίου, γνωρίζει καλά την καταγωγή του. Και άλλοι γνωρίζουν στα Σκόπια, όπως ο πρώην πρωθυπουργός Νικόλας Γρούιος, ή Νίκολα Γκρουέφσκι όπως είναι ευρύτερα γνωστός.
Αυτοί οι άνθρωποι σίγουρα δεν θέλουν να είναι Βούλγαροι για αυτό προσπαθούν να είναι Μακεδόνες.
Αυτοί  στην πιο ακραία τους έκφραση ισχυρίστηκαν ότι είναι οι γνήσιοι απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων και ότι οι Μακεδόνες δεν ήταν Έλληνες αλλά… Θράκες. Μπούρδες. Κομμουνιστικά κατασκευάσματα, όταν η Ρωσία συνέχισε ως ΕΣΣΔ το ίδιο τσαρικό σχέδιο εξισλαβισμού της Μακεδονίας και της Θράκης.
Τώρα λοιπόν ο κ. Ζάεφ, που στη χώρα του τον κατηγορούν για βουλγαρόφρονα, ενώ αρνείται -με μισόλογα και ποτέ ευθέως- την καταγωγή από τους αρχαίους Μακεδόνες επιμένει να κρατήσει τη ''μακεδονική'' ταυτότητα. Γιατί άραγε επιμένει σε αυτό;
Γιατί πάντα το βουλγάρικο μυαλό του είναι προσανατολισμένο προς τη θάλασσα που οι Έλληνες δεν τους άφησαν να βγουν, στον αλυτρωτικό πόθο εκβουλγαρισμού της Μακεδονίας και της Θράκης.
Για αυτό επιμένει να κρατήσει τη ''μακεδονική'' ταυτότητα, όχι γιατί δεν αισθάνεται Βούλγαρος αλλά γιατί εκτελεί το ίδιο παλιό σχέδιο των Ρώσων και των Βουλγάρων.
Το κωμικοτραγικό είναι ότι όλοι αυτοί οι Σλάβοι έχουν «πείσει» τη Δύση ότι δήθεν είναι δυτικόφιλοι, ενώ το αίμα νερό δεν γίνεται, και την έχουν βάλει στο τριπάκι να επιλυθεί το Σκοπιανό σύμφωνα με τους παλιούς ρωσικούς σχεδιασμούς.
Ο Πούτιν πρέπει να γελά τρανταχτά κάθε φορά που η Δύση υποστηρίζει εν αγνοία της το σχέδιό του, δηλαδή οι Σλάβοι ή οι εξισλαβισμένοι του να παριστάνουν τους «Μακεδόνες».
Ένα σχέδιο, που μακροπρόθεσμα θα εξυπηρετήσει τον παλιό ρωσικό σκοπό, δηλαδή να ελέγχουν οι Ρώσοι τη Θεσσαλονίκη και το λιμάνι της. Αυτά φαίνεται από την ιστορία ότι οι Ρώσοι τα έχουν συμφωνημένα με τους Γερμανούς από παλιά.
Στις 18 Μαΐου, η Βουλγάρα υπουργός Εξωτερικών, Εκατρίνα Ζαχαρίεβα, σε δηλώσεις της στο Radio Free Europe/Radio Liberty, έσπευσε να ανακοινώσει ότι Ελλάδα και ΠΓΔ συμφώνησαν στο όνομα «Δημοκρατία του Ίλιντεν», πράγμα που όπως αποδείχθηκε δεν ίσχυε.
Που οφειλόταν όλη αυτή η βιασύνη και ο πανηγυρισμός της Ζαχαρίεβα; «Μου ακούγεται σαν να αναγνωρίζουν (σ.σ. τα Σκόπια) ότι έχουμε μια κοινή ιστορία και ένα κοινό παρελθόν», δήλωσε.
Χαιρόταν δηλαδή γιατί με την ονομασία «Μακεδονία του Ίλιντεν» τα Σκόπια αναγνώριζαν τη βουλγαρική τους προέλευση.
Η εξέγερση του Ίλιντεν γιορτάζεται ως εθνική επέτειος και στη Βουλγαρία. Από το καλοκαίρι του 2017 Σκόπια και Σόφια τη γιορτάζουν από κοινού.
Την ώρα δηλαδή που η Ελλάδα δίνει έναν αγώνα να ενσωματωθούν τα Δυτικά Βαλκάνια στη Δύση, για να αναχαιτιστούν η ρωσική και η τουρκική διείσδυση, οι Βούλγαροι για το μόνο που νοιάζονται είναι πώς θα μετατρέψουν τα Σκόπια σε προτεκτοράτο τους.
Για αυτό και έχουν μοιράσει περισσότερες από 100.000 βουλγαρικές υπηκοότητες σε Σκοπιανούς. Ο εκβουλγαρισμός της ΠΓΔ προωθείται με όλα τα μέσα.
Από την άλλη η Ελλάδα δεν έχει δώσει ελληνικές υπηκοότητες -ούτε ταυτότητες ομογενών- στους 200.000 ελληνικής καταγωγής Σκοπιανούς, διότι κάτι τέτοιο αργά ή γρήγορα θα οδηγούσε στον διαμελισμό του κρατιδίου μεταξύ Αλβανίας, Ελλάδας, Σερβίας και Βουλγαρίας. Και η Ελλάδα έχει κάνει σαφές ότι τα σύνορα στα Βαλκάνια δεν αλλάζουν.
Ενώ δηλαδή η Ελλάδα στέκεται όρθια και συνεπής στον ρόλο της, ως πυλώνας σταθερότητας στα Βαλκάνια, ως ηγέτιδα δύναμη της περιοχής -όπως το αναγνώρισε και ο Μάικ Πομπέο πριν μερικές ημέρες- οι Βούλγαροι, ποιος ξέρει από που υποκινούμενοι, κάνουν ακριβώς το αντίθετο.
Και απορούμε από που υποκινούνται οι Βούλγαροι, διότι δεν είμαστε σίγουροι εάν το κάνουν από τη γνωστή τους χαζομάρα, που πάντα τους προκάλεσε εθνικές τραγωδίες και βαρύτατες ήττες, ή εάν παίζουν διπλό παιχνίδι με την αγαπημένη τους Μόσχα. Το πρώτο εύκολα διορθώνεται, το δεύτερο είναι επικίνδυνο για την ασφάλεια ολόκληρης της περιοχής.
Σήμερα η Ζαχαρίεβα ξαναχτύπησε. Με δηλώσεις της είπε ότι είναι πιθανό η Βουλγαρία να επιτρέψει στη «Δημοκρατία της Μακεδονίας» να κάνει χρήση των βουλγαρικών διπλωματικών αποστολών (πρεσβειών) στο εξωτερικό, όπου τα Σκόπια δεν έχουν δική τους πρεσβεία.
«Αυτό επανεξετάστηκε ανεπισήμως από τον Μπόικο Μπορίσοφ και τον Ζόραν Ζάεφ χθες. Αυτό θα είναι ένα ακόμα σημάδι προσέγγισης», δήλωσε η Ζαχαρίεβα.
Εμείς οι Έλληνες τις τελευταίες δεκαετίες τους Βούλγαρους τους βλέπουμε ως φίλους και συμμάχους.
Ξεχάσαμε τα εγκλήματα πολέμου που διέπραξαν στα χώματά μας -αν και όποτε τους αντιμετωπίσαμε με όπλα τους συντρίψαμε- και είπαμε να ζήσουμε αρμονικά ως εταίροι σε μια Ενωμένη Ευρώπη.
Εάν οι Βούλγαροι σκαλίζουν κάρβουνα παλιών εθνικισμών, καλό είναι να προσέχουν.
Η ιστορία τους διδάσκει ότι τέτοιες «ανακατωσούρες» δεν τους βγήκαν ποτέ σε καλό. 
 
 
taxalia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου