Σελίδες

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Ο Τουσκ και η ΕΕ ονομάζουν τα Σκόπια «Μακεδονία» (σκέτο) & τους κατοίκους «Μακεδόνες» - Μεγάλη «επιτυχία» της κυβέρνησης


 

 Γράφει: Θεόφραστος Ανδρεόπουλος





Το πόσο μεγάλη είναι η «επιτυχία» της κυβέρνησης στο Σκοπιανό φαίνεται από το γεγονός ότι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τούσκ λίγο πριν την έναρξη της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες έκανε  κοινή δήλωση με τον πρωθυπουργό των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ και ονόμασε τα Σκόπια «Μακεδονία» (σκέτο) και τους κατοίκους «Μακεδόνες»!
Δηλαδή δεν χρησιμοποίησε ούτε το υποτιθέμενο erga omnes (για όλες τις χρήσεις) επισήμως συμφωνημένο όνομα «Βόρεια Μακεδονία» της συμφωνίας Ζάεφ-Τσίπρα που βεβαίως ακόμα δεν έχει κυρωθεί από την ελληνική πλευρά και ακόμα δεν έχουν τηρηθεί οι όποιες υποχρεώσεις από την σκοπιανή πλευρά.
Θα λέγαμε ότι πολύ γρήγορα έπεσαν οι μάσκες. Άλλωστε από την αρχή το είχαμε πει. Ότι λέγεται βόρειο ή νότιο στο τέλος μένει μόνο το όνομα χωρίς το πρόθεμα. Άλλωστε αφού υπάρχει αναγνωρισμένη «ταυτότητα»... 
Ποτέ κανείς δεν θεώρησε ή θεωρεί, του Βορειοβιετναμέζους, τους Βορειοκορεάτες, τους Ανατολικογερμανούς κάτι άλλο από τους αντίστοιχους Νοτιοβιετναμέζους, Νοτιοκορεάτες και Δυτικογερμανούς.
Ο Πρόεδρος Τούσκ δήλωσε πως η συμφωνία με την Ελλάδα είναι ένα παράδειγμα για το πως κράτη μπορούν να επιλύσουν τις διαφορές τους και στη χθεσινή του επιστολή κάλεσε τα όλα τα κράτη μέλη να υποστηρίξουν τη συμφωνία μεταξύ Ζάεφ-Τσίπρα.
Στη συνέχεια δήλωσε τα Σκόπια θα συνεχίσουν με σταθερά βήματα τη πορεία της προς την ΕΕ (εις υγείαν της Ελλάδας που τα έδωσε όλα μόνη της)
Αναφερόμενος στη σημερινή διάταξη ο Πολωνός Πρόεδρος είπε πως από το 2015 οι μεταναστευτικές ροές έχουν μειωθεί πολύ σημαντικά χάρη στις συνεργασίες τις ΕΕ με τρίτες χώρες (εννοώντας τη Τουρκία), συμπληρώνοντας στη συνέχεια πως η οποιαδήποτε εναλλακτική θα ήταν «χαοτική».
Ο Πρόεδρος Τούσκ ολοκληρώνοντας ευχαρίστησε τις «Αρχές της Μακεδονίας» για την εξαιρετική συνεργασία που επέδειξαν στο θέμα της μετανάστευσης. 
«Εξαιρετικά νέα ότι η ευρωπαϊκή προοπτική της πΓΔ συνεχίζεται» δήλωσε ο Ζ.Ζάεφ που και ο ίδιος δεν μπορεί να πιστέψει πόσο εύκολα «ίδρυσε» ένα «έθνος» από το πουθενά και μάλιστα με την άδεια του νόμιμου κληρονόμου.
«Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κατάλαβε πως η χώρα μου έχει αλλάξει σελίδα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα» είπε, αναφερόμενος στη θητεία του προηγούμενου Πρωθυπουργού Ν.Γκρουέφσκι.
Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔ συμπλήρωσε πως η χώρα του έχει κάνει μεγάλες μεταρρυθμίσεις και άξιζε να της δοθεί ημερομηνία έναρξης διαπραγματεύσεων.
Ολοκληρώνοντας δήλωσε πως η ημερομηνία έναρξης διαπραγματεύσεων είναι είναι μόνο η αρχή μιας διαδικασίας που συνήθως διαρκεί επτά χρόνια και δεσμεύτηκε για τη πλήρη ολοκλήρωση της διαδικασίας.
«Αυτή η γενιά Μακεδόνων Πολιτών αποφάσισε να λύσει τις προκλήσεις για την ίδια, τις γενιές του μέλλοντος και το ίδιο το μέλλον. Στις 17 Ιουνίου σε ένα από τα πιο όμορφα μέρη της Ευρώπης, υπογράψαμε μια συμφωνία με την Ελλάδα, δίνοντας τέλος σε μια διαμάχη τριών δεκαετιών, η Δημοκρατία της Μακεδονίας, στο πνεύμα των Ευρωπαϊκών δημοκρατικών αρχών, θα αποφασίσουμε σε δημοψήφισμα για το μέλλον της χώρας μας», τόνισε ο Τουσκ. 
Επίσης, ανέφερε ότι «είναι Ευρωπαϊκό το να δίνεις μια ευκαιρία σε μια προτεινόμενη λύση και χωρίς γραμμάρια αμφιβολίας είμαστε σίγουροι για μια πλήρη και διεθνώς αναγνωρισμένη Μακεδονική εθνική ταυτότητα, προστατευμένη και ενισχυμένη. Μια και καλή φέρνουμε τη χώρα μας σε μια οικογένεια σταθερών και αναπτυγμένων κρατών».
Σχόλιο για τη συμφωνία των Πρεσπών έκανε και ο πρωθυπουργός,  υποστηρίζοντας ότι έγινε δεκτή «με ενθουσιασμό» από τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές. 
«Πιστεύω βαθιά ότι η Ιστορία θα δικαιώσει τις προοδευτικές δυνάμεις και στις δύο χώρες, που ξεπέρασαν τις διαφορές του παρελθόντος και συνδιαμορφώνουν ένα ελπιδοφόρο μέλλον», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας σε μήνυμά του στο twitter.


Οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό την συμφωνία με τους βόρειους γείτονες μας. Πιστεύω βαθιά ότι η Ιστορία θα δικαιώσει τις προοδευτικές δυνάμεις και στις δύο χώρες, που ξεπέρασαν τις διαφορές του παρελθόντος και συνδιαμορφώνουν ένα ελπιδοφόρο μέλλον.


Έτσι λοιπόν η κυβέρνηση είναι ικανοποιημένη που εκχώρησε την Μακεδονία τόσο «καθαρά» που σήμερα στην ΕΕ μιλούν με θέρμη για την «αναγνωρισμένη μακεδονική εθνότητα».
Αλήθεια αυτό το καταλάβατε κύριοι; Στην ΕΕ θεωρούν τους «Μακεδόνες» έθνος. Και ξέρετε ποιο είναι το πρόβλημα, ένα έθνος χρειάζεται και Ιστορία. Μαντέψτε από που θα την πάρουν...


Πηγη:Pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου