Σελίδες

Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

Νέο «ρεσιτάλ» ΥΠΕΞ: «Ψυχωτικοί αυτοί που μιλούν για Βόρεια Ήπειρο»!



 






Αφού «τακτοποίησε» το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, χαρίζοντας επί της ουσίας το όνομα της Μακεδονίας στους σλάβους σφετεριστές της, ο υπουργός Εξωτερικών φαίνεται ετοιμάζεται για ανάλογες «επιδόσεις» και στα ανοιχτά ζητήματα με την Αλβανία:
Δηλαδή μια σειρά υποχωρήσεων της ελληνικής πλευράς απέναντι στην αλβανική προκλητικότητα.
Τουλάχιστον αυτό διαφαίνεται από συνέντευξη που παραχώρησε όπου ούτε λίγο ούτε πολύ, χαρακτηρίζει ως «ψυχωτικούς» όσους Έλληνες αναφέρονται στην ελληνικότητα της Βορείου Ηπείρου.
Πριν παραθέσουμε ένα απόσπασμα από τις δηλώσεις τουΥΠΕΞ, είναι απαραίτητο να τονίσουμε ότι δεν είναι δυνατόν η κυβέρνηση  από την μια μεριά να ισχυρίζεται ότι το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» δεν εμπεριέχει αλυτρωτικό χαρακτήρα, αλλά πρόκειται για καθαρά γεωγραφικό προσδιορισμό, ενώ από την άλλη να αποδέχεται στην διαπραγμάτευση με τον Αλβανό ομόλογό του ότι ο αντίστοιχος όρος «Βόρειος Ήπειρος» σηματοδοτεί όντως αλυτρωτισμό και γι’ αυτό πρέπει να εγκαταλειφθεί επισήμως από την Ελλάδα!
Ερωτώμενος για τις διαφορές μας με την Αλβανία, ο ΥΠΕΞλέει, ανάμεσα σ’ άλλα, και τα εξής:
«Οι αντιπολιτεύσεις έχουν την τάση να δημιουργούν στα κυβερνητικά τους χρόνια τετελεσμένα και μετά μας καταγγέλλουν για αυτά. Λένε επίσης ότι θα παραδώσουμε τη Βόρεια Ήπειρο.
Εάν δεν το έχουν καταλάβει, με τις διεθνείς συνθήκες και την Τελική Πράξη του Ελσίνκι, η Βόρεια Ήπειρος είναι κομμάτι της Αλβανίας και εμείς δεν έχουμε καμία πρόθεση να ανατρέψουμε τα σύνορα.
Αυτές είναι ψυχώσεις που κάνουν κακό στη χώρα και δεν έχουν καμία σχέση με την ευρωπαϊκή πολιτική διαλόγου και συμβιβασμού».
Κυρίως"συμβιβασμού" να σημειώσουμε καθώς φοβούμαστε ότι ο "συμβιβασμός" έχει γίνει... το εθνικό μας δόγμα.
Βέβαια ο υπουργός Εξωτερικών θα πρέπει να γνωρίζει ότι υπάρχει το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας του 1914, το οποίο αναγνωρίζει το αυτόνομο κράτος της Βορείου Ηπείρου, καθώς και το Πρωτόκολλο της Καπεστίτσας του 1920 για περιορισμένη αυτονομία της Βορείου Ηπείρου. Αναγνωρισμένες διεθνείς συνθήκες, δηλαδή, οι οποίες μπορεί να μην εφαρμόστηκαν, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν ισχύουν.
Ο ΥΠΕΞ, λοιπόν, όχι μόνο δεν κάνει κάτι για να επαναφέρει στο προσκήνιο αυτές τις συνθήκες, αλλά παίζοντας το παιχνίδι των Αλβανών καταργεί τον διαχρονικό όρο «Βόρειος Ήπειρος», ο οποίος είναι συνυφασμένος με την ίδια την ιστορία του τόπου.


Πηγη:Pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου