Σελίδες

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018

Αλί Αχμέτι: Ο νόμος για τις γλώσσες και η αλλαγή του ονόματος θα γίνουν την ίδια ημέρα!

Το δημοσίευμα που έχει  αντι-αλβανική διάθεση παρουσιάζει τον Αλί Αχμέτι ζωσμένο με πιστόλι

Ο αρχηγός του αλβανικού κόμματος DUI,  Αλί Αχμέτι, στην τηλεόραση των Τιράνων «Ora News», δήλωσε  ότι πρόκειται για μια στρατηγική που σχεδιάσθηκε για να έρθει τελικά σε ισχύ ο νόμος για τις γλώσσες, αξιολογώντας μάλιστα την άρνηση του προέδρου Γκεόργκι Ιβάνοφ να υπογράψει, ως ένα μεγάλο λάθος.

«Η χρήση των γλωσσών μπορεί  να επικυρωθεί, αλλά πιστεύω ότι αναμένεται  μια σημαντική στιγμή: να τεθεί σε ισχύ μαζί με τη Συμφωνία με την ελληνική πλευρά για το όνομα. Σχεδιάζουμε μια στρατηγική για να κάνουμε ένα επιτυχημένο βήμα», είπε ο Αχμέτι.
Ο ίδιος μίλησε για το νέο όνομα της χώρας και επεσήμανε ότι οι Αλβανοί καθόρισαν ονόματα τα οποία θεωρούν απαράδεκτα.
«Οι Αλβανοί συμμετείχαν βαθιά σε αυτήν τη διαδικασία για να επιτύχουν συμβιβασμό με την ελληνική πλευρά. Όπως είναι γνωστό, η επίλυση του ζητήματος της ονομασίας ήταν μία από τις βασικές προϋποθέσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, η Ελλάδα είχε το δικαίωμα του βέτο στο ΝΑΤΟ, οπότε έπρεπε να επιλυθεί  το ζήτημα του ονόματος. Οι Αλβανοί  ήταν μέρος της συμβολής στη λύση και όχι μέρος του προβλήματος. Οι Αλβανοί είναι ικανοποιημένοι, αυτό είναι αποδεκτό για εμάς. Είπαμε σε ποιο όνομα δεν θα συμφωνήσουμε, δηλαδή ως  «Δημοκρατία του Έθνους της Μακεδονίας» ή «Δημοκρατία της Σλαβικής Μακεδονίας» και αυτό το έχουμε θέσει δημόσια και στη διεθνή διπλωματία», είπε ο Αχμέτι.
Ο Αχμέτι αξιολόγησε την πρόσκληση προς το ΝΑΤΟ που έλαβε η πΓΔΜ ως μια θετική είδηση για ολόκληρη την περιοχή.
«Η θύρα που δόθηκε στη ‘Μακεδονία’ για ένταξη στο ΝΑΤΟ, είναι μια ιστορική στιγμή για την ειρήνη στην περιοχή, για τη σταθερότητα στη Δημοκρατία της ‘Μακεδονίας’, για τις διεθνοτικές σχέσεις στη ‘Μακεδονία’. 
Σίγουρα ότι η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ είναι μια σημαντική στιγμή για τις δύο μεγαλύτερες κοινότητες, τους ‘Μακεδόνες’ και τους Αλβανούς, για την ειρήνη, τη σταθερότητα και την ασφάλεια είναι ζωτικής σημασίας για εμάς στη ‘Μακεδονία’ και αυτό είναι  ένα μεγάλο πλεονέκτημα για ολόκληρη την περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων», δήλωσε ο Αχμέτι.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου