Σελίδες

Σάββατο 28 Ιουλίου 2018

Πρωθυπουργός Ουγγαρίας: Η Σερβία δεν ανήκει στα Βαλκάνια, αλλά στην Κεντρική Ευρώπη


Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, μιλώντας σε φόρουμ σε ανοιχτό πανεπιστήμιο της Ρουμανίας, δήλωσε ότι είναι πεπεισμένος ότι η Ουγγαρία θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να ενταχθούν η Σερβία και το Μαυροβούνιο το συντομότερο δυνατόν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Το ιστορικό ενδιαφέρον της Ουγγαρίας για τη Σερβία είναι να ανήκει στην ίδια πολιτική κοινότητα», δήλωσε ο Όρμπαν, προσθέτοντας ότι ο ίδιος θεωρεί ότι και οι Σέρβοι έχουν την ίδια θέση».
Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας τόνισε ότι κάθε ευρωπαϊκή χώρα έχει το δικαίωμα να προστατεύει τον χριστιανικό πολιτισμό και το παραδοσιακό μοντέλο της οικογένειας και ότι έχει δικαίωμα να απορρίψει τους μετανάστες.
 Να απορριφθεί η ιδέα της πολυπολιτισμικότητας
Σύμφωνα με τον Όρμαν, υπάρχουν πέντε αρχές τις οποίες χρειάζεται η Ευρωπαϊκή Ένωση για να αποκτήσει μια αξιοπρεπή θέση στην Ευρώπη.
Σύμφωνα με τον ίδιο, κάθε ευρωπαϊκήξ χώρα έχει το δικαίωμα να προστατεύει την χριστιανική της κουλτούρα και να απορρίπτει την ‘ιδεολογία της πολυπολιτισμικότητας’.
 Να ενισχυθεί η παραδοσιακή οικογένεια - να απορριφθεί  η μετανάστευση
 
Επίσης, ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας πιστεύει ότι πρέπει να υποστηριχθεί το παραδοσιακό μοντέλο της οικογένειας και η αρχή ότι «κάθε παιδί να έχει το δικαίωμα στον πατέρα και τη μητέρα».
Ο ίδιος δήλωσε ότι οι χώρες της Κεντρικής Ευρώπης έχουν το δικαίωμα να προστατεύουν τους εθνικούς στρατηγικούς τομείς και τις αγορές τους, καθώς είναι ένα θεμελιώδες δικαίωμα των κρατών να υπερασπίζονται τα σύνορά τους και να απορρίπτουν την μετανάστευση.
Τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρχει επιμονή στην αρχή «ένα έθνος, μία ψήφος», ως ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα και προειδοποίησε ότι η αρχή αυτή δεν μπορεί να αποφευχθεί στην ΕΕ.
 Η φιλελεύθερη αντιδημοκρατία
 
Ο Όρμπαν έκρινε ότι η φιλελεύθερη δημοκρατία «γύρισε ανάποδα» και έγινε «φιλελεύθερη αντιδημοκρατία».
«Υπάρχει φιλελευθερισμός, αλλά δεν υπάρχει δημοκρατία», τόνισε,προσθέτοντας ότι ο ισχυρισμός αυτός επιβεβαιώνει τη γενική τάση στη Δυτική Ευρώπη να ‘περιορίσει την ελευθερία της έκφρασης και να εισαγάγει τη λογοκρισία».
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου