Σελίδες

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018

Ρωσικό Δημοσίευμα: ''Ελληνικό Κόμμα απαιτεί ‘αποζημιώσεις’ από τη Ρωσία για τον εμφύλιο πόλεμο ''



Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, πρόκειται να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη Ρωσία μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους,
Στην προγραμματισμένη συνάντηση με τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, θα τεθεί θέμα της «αποκατάστασης των ρωσοελληνικών σχέσεων». 

Αυτή η δήλωση του ηγέτη του αριστερού κόμματος ‘Syriza’ θα μπορούσε να είναι καθησυχαστική, αν όχι περιστασιακή.
Τη στιγμή που έκανε τη δήλωσή του, άλλοι Έλληνες πολιτικοί εξέφρασαν την πρόθεση να καταθέσουν  ένα νομοσχέδιο για οικονομικές αξιώσεις κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Πρόκειται για αποζημιώσεις για «ζημιά» που προκάλεσε η ΕΣΣΔ ‘κατά τον εμφύλιο πόλεμο στην Ελλάδα’.
Η ζημιά
Τα γεγονότα τα οποία αναφέρονται σε αυτήν την πρωτοβουλία έλαβαν χώρα το 1944-1949.
Στη συνέχεια η αντιπαράθεση μεταξύ της αριστεράς και της δεξιάς στην Ελλάδα, είχε ως αποτέλεσμα να ακολουθήσει μια αιματηρή σύγκρουση, κατά την οποία σκοτώθηκαν  158 χιλιάδες Έλληνες.
Σε αυτούς πρέπει να προστεθεί και ο αριθμός του ενός εκατομμυρίου προσφύγων στις ανατολικές χώρες.
Από τότε οι Κομμουνιστές διατηρούσαν από καιρό σε καιρό επαφές με τη Μόσχα, διάδοχο της ΕΣΣΔ, και  τώρα πολιτική έκφραση στην Ελλάδα επιδιώκει να προβάλει αξιώσεις. 

Η πρωτοβουλία προέρχεται από την «Χρυσή Αυγή», η οποία από το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας το 2015 χαρακτηρίσθηκε ως «οργάνωση που εκδηλώνει ιδέες ναζισμού, φυλετισμού και εθνικισμού».
Στο πρόγραμμά του, το κόμμα αυτό, στη ‘διακήρυξη των ιδεολογικών αρχών’ του,  δηλώνει ανοιχτά τη δέσμευση για τον εθνικοσοσιαλισμό και τον Χίτλερ καθώς και στις ‘παραδόσεις της αρχαίας Ελλάδας’.
Εκεί για πρώτη φορά γίνονται γνωστές οι ιστορικές αξιώσεις εναντίον των χωρών του συνασπισμού κατά του Χίτλερ που κέρδισαν στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Έκτοτε οι πολιτικοί της «Χρυσής Αυγής» επαναλαμβάνουν σχεδόν συνέχεια για την «ενοχή της ΕΣΣΔ». Τώρα αποφάσισαν να εκδώσουν νόμιμα αυτές τις κατηγορίες και αξιώσεις τους.
Είναι το τρίτο πιο ισχυρό Κόμμα
Αυτή η πρωτοβουλία της Χρυσής Αυγής θα μπορούσε να αγνοηθεί εάν δεν ήταν το τρίτο πιο ισχυρό κόμμα στο ελληνικό κοινοβούλιο, που έχει μια ‘χρυσή μερίδα’ στην ψηφοφορία. Και με το δεδομένο ότι οι θέσεις του κόμματος αυτού έχει απήχηση στον κόσμο, θα μπορούσε στις κοινοβουλευτικές εκλογές του επόμενου έτους να ενισχύσει περαιτέρω τις θέσεις του.
Με μια αυστηρή ματιά θα έβλεπε κανείς ότι όλα γίνονται για χάρη των εκλογών.
Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις της Gallup, το 43% των Ελλήνων εξακολουθεί να εγκρίνει τη σφαγή των κομμουνιστών κατά τον εμφύλιο πόλεμο της δεκαετίας του 1940.
Η Χρυσή Αυγή, βασίζεται στη νίκη σε αυτό το κομμάτι του εκλογικού κόμματος. Δεν είναι τυχαίο που η αξίωση προς τη Μόσχα προτείνεται να επισημοποιηθεί μέχρι τις 29 Αυγούστου του 2019.
Την ημέρα αυτή, οι ακραίοι γιορτάζουν παραδοσιακά τη νίκη της δεξιάς στον εμφύλιο πόλεμο και το επόμενο έτος η ημερομηνία αυτή θα έχει ιδιαίτερη σημασία.
Το 2019 σηματοδοτούνται 70 χρόνια από τη σφαγή των κομμουνιστών και αυτή η επέτειος θα είναι το αποκορύφωμα της προεκλογικής εκστρατείας- ακριβώς τέσσερις εβδομάδες πριν από τις εκλογές.
Η άνοδος της ακροδεξιάς
Πέρα από αυτά, μια άλλη περίσταση οδήγησε την άκρα δεξιά να υποβάλει αξιώσεις στη Ρωσία. Το γεγονός της ανόδου ενός πρώην περιθωριακού κόμματος, πραγματοποιήθηκε σε μια εποχή κατά την οποία οι δυτικοί (Αγγλο-Αμερικάνοι και Γερμανοί) πιστωτές μετά την κρίση του 2008, κατόρθωσαν να έχουν τον άμεσο έλεγχο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος και ολόκληρου το χρηματοπιστωτικού συστήματος της χώρας.
Από εκείνη τη στιγμή, το ακροδεξιό κόμμα άρχισε να λαμβάνει σοβαρές οικονομικές εισφορές.
Η εξήγηση αυτού του γεγονότος θα μπορούσε να είναι μόνο ένα πράγμα:  Οι δραστηριότητες της ‘Χρυσής Αυγής’ προσέλκυσαν την προσοχή των αγγλοσαξονικών φυλών.
Δεν είναι τυχαίο ότι αστυνομικοί και δημόσιοι υπάλληλοι ψηφίζουν την Χρυσή Αυγή. Οι μισθοί τους εξαρτιόντουσαν από το εάν οι δυτικοί πιστωτές θα διαθέσουν στην Ελλάδα τις επόμενες δόσεις ή όχι. Επομένως, δεν ήταν δύσκολο να μαντέψουμε ποιος έδωσε τη δύναμη στη Χρυσή Αυγή και δεν την πήρε άλλο κόμμα.
Δεν είναι τυχαίο, επίσης, οι «συμπάθειες» προς την Χρυσή Αυγή ορισμένων ιεραρχών της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Μάλιστα, σε εκείνους  που ανήκαν στο Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως. Είναι γνωστό ότι η πατριαρχική ασφάλεια εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό  από τις ενορίες στις ΗΠΑ (μέρος της Ελλάδας ανήκει στην αρμοδιότητα του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως και μέρος στην τοπική  Εκκλησία της Ελλάδας).
 

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, είναι εύκολο να υποθέσουμε ότι προβαίνοντας εναντίον της Ρωσίας, οι πολιτικοί της Χρυσής Αυγής προσπαθούν για το συμφέρον των χρηματοδοτών τους.
 Γνωρίζουν πολύ καλά, επίσης, ότι ο αριστερός ΣΥΡΙΖΑ εξαρτάται εξίσου από την Ουάσιγκτον και το Λονδίνο, δηλαδή από τους ίδιους, και δεν κάνουν σοβαρή αντιπολίτευση.
  Οι Άγγλοι και οι Αμερικανοί προκάλεσαν τον εμφύλιο και όχι οι Ρώσοι
  Αλλά, προσπαθώντας να εξυπηρετήσουν τους προστάτες τους, κινδυνεύουν να αποκαταστήσουν το κακό. Αυτοί που γνωρίζουν λίγο την ιστορία του εμφυλίου πολέμου στην Ελλάδα, είναι πεπεισμένοι ότι οι πραγματικοί ένοχοι είναι οι Αγγλοαμερικάνοι.
Η κυβέρνηση Τσόρτσιλ και όχι ο Στάλιν, φοβόταν την εξάπλωση του κομμουνισμού και ξεχνώντας  τον πόλεμο κατά του Χίτλερ, έστειλαν στρατεύματα στην ήδη απελευθερωμένη Ελλάδα από τους ΝΑΖΙ στα μέσα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Την οποία απελευθέρωναν μόνο κομμουνιστές, όχι οι μοναρχικοί ή άλλοι σχηματισμοί.
Οι Βρετανοί ξεκίνησαν τις σφαγές των υποστηρικτών του Κομμουνιστικού Κόμματος και όχι το αντίστροφο. Και αυτό έγινε παρά το γεγονός ότι οι Κομμουνιστές διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στον συνασπισμό εναντίον του Αδόλφου Χίτλερ. Χτυπώντας τους όμως, στην ουσία ενίσχυαν τις δυνάμεις υπέρ του Χίτλερ.
Τέλος, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι Ηνωμένες Πολιτείες- και όχι η ΕΣΣΔ, έστειλαν εκατοντάδες «στρατιωτικούς συμβούλους» στην Ελλάδα.
Αυτοί οι «σύμβουλοι» δημιούργησαν, έπλασαν και στρατολόγησαν έναν μοναρχικό στρατό εναντίον των Κομμουνιστών. Ταυτόχρονα αυτοί οι Βρετανοί και Αμερικανοί ‘σύμβουλοι’ ηγούνταν στις στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά των Κομμουνιστών.
Ria Novosti, ren.tv, 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου