Σελίδες

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018

Σκόπια: Οι 4 όροι των βουλευτών του VMRO-DPMNE που ψήφισαν «Ναι»



Όταν οι βουλευτές του VMRO-DPMNE φώναξαν «ναι» στην αίθουσα του Κοινοβουλίου κατά την ψηφοφορία για τις συνταγματικές αλλαγές,  η αστυνομία βρισκόταν  έξω από τα σπίτια των βουλευτών για να τα διαφυλάσσουν.

Τα σπίτια του Σάσο Βασιλέφσκι και του Λιούμπεν Αρναούντοφ  στην Οχρίδα ήταν συνεχώς υπό την επίβλεψη της αστυνομίας.
Το σπίτι του Κάρστο Μουκόσκι  στο χωριό Βέβτσανι, βρίσκονταν υπό αστυνομική επιτήρηση.
Το υπουργείο Εσωτερικών  εκτίμησε ότι οι βουλευτές και οι οικογένειές τους βρίσκονταν υπό απειλή μετά την ψηφοφορία κατά την οποία υποστήριξαν τις συνταγματικές αλλαγές.
Συμπτωματικά ή όχι, οι περισσότεροι βουλευτές  ήταν αντίθετοι με την κομματική γραμμή  του VMRO-DPMNE, καταψήφισαν, όμως, έπειτα από σοβαρές κατηγορίες  εναντίον τους από το κόμμα, γράφει το δημοσίευμα.

Οι  8 βουλευτές που ψήφισαν «Ναι»

 Κάρστο Μουκόσκι, του VMRO-DPMNE κατηγορείται για τα γεγονότα της 27ης Απριλίου
Λιούμπεν Αρναούντοφ, του VMRO-DPMNE κατηγορείται για τα γεγονότα της 27ης Απριλίου
Σάσο Βασιλέφσκι, του VMRO-DPMNE κατηγορείται για τα γεγονότα της 27ης Απριλίου
Ελιζαμπέτα Καντσέσκα – Μιλέφσκα, του VMRO-DPMNE κατηγορείται από την Ειδική Εισαγγελέα για παράνομες χορηγήσεις (ήταν υπουργός Πολιτισμού του Γκρούεφσκι)
Βλαντάνκα Αβιρόβιτς, ο γιος της Βασίλιγε Αβιρόβιτς καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκιση με την κατηγορία της Ειδικού Εισαγγελέως, για διαφθορά.
Ζέκερ Ραμζίλοβιτς, κατηγορούμενος της Ειδικού Εισαγγελέως για διαφθορά.
Νόλα Ισμαϊλόφσκα Στάροβα, του VMRO-DPMNE.
Εμιλία Αλεξάντροβα , του VMRO-DPMNE.
Οι όροι των βουλευτών για να ψηφίσουν «ναι»
Οι βουλευτές του VMRO-DPMNE έθεσαν όρους για να ψηφίσουν υπέρ των συνταγματικών αλλαγών. Αυτοί είναι:
Α. Αποδοχή τροποποίησης του Συντάγματος αλλά με την εγγύηση της μακεδονικής ταυτότητας.
Β. Αποδοχή διάταξης του συντάγματος που θα εγγυάται ότι εάν η Ελλάδα αποτύχει να επικυρώσει  και εμποδίσει πάλι την ευρω-ατλαντική ενσωμάτωση της Μακεδονίας, θα έχει την άνευ όρων ακύρωση όλων των δεκτών συνταγματικών τροποποιήσεων που θα προκύψουν από τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Γ. Σταδιακή αλλαγή του ονόματος για την εσωτερική χρήση, ακολουθώντας τη διαδικασία που οδηγεί στην πλήρη ένταξη της Δημοκρατίας της Μακεδονίας στην ΕΕ. 
Δ. Αποδοχή της πρωτοβουλίας του προέδρου της κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Μακεδονίας , κ. Ζόραν Ζάεφ, όπως εκφράστηκε στην 61η  σύνοδο του Κοινοβουλίου στις 15 Οκτωβρίου 2018, για παραγραφή των αδικημάτων στα γεγονότα της 27ης Απριλίου 2017 στο Κοινοβούλιο (γνωστή ως ‘αιματηρή Πέμπτη’) και πλήρη εθνική συμφιλίωση».
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου