Σελίδες

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019

Ν.Τραμπ vs T.Σόρος με πρώτο «έπαθλο» τα Βαλκάνια: Σύγκρουση σε Σκόπια, Αλβανία και Κόσοβο και μετά... Ελλάδα;




 Γράφει: Θεόφραστος Ανδρεόπουλος


Ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει (από την αρχή της προεδρίας Ν.Τραμπ) μεταξύ του Αμερικανού προέδρου και βασικού εκπροσώπου όλων των εθνοκεντρικών δικτύων του πλανήτη και του «φιλάνθρωπου επενδυτή» Τ.Σόρος, βασικού εκπροσώπου και διεκπαιρεωτή των πολιτικών της λεγόμενης Διεθνούς Αριστεράς, η οποία επιδιώκει την αποδόμηση των εθνών διαμέσου της οργανωμένης και συστηματικής μετανάστευσης είναι ανηλεής και το πρώτο πεδίο της σύγκρουσης αυτής είναι τα Βαλκάνια όπου ήδη ο Τ.Σόρος έχει «δικούς του» ηγέτες σε Σκόπια και Αλβανία.
Στα Σκόπια μάλιστα, ο Τ.Σόρος έχει την πιθανότητα μετά την πρωθυπουργία της χώρας να οικιοποιηθεί οριστικά και την προεδρία της καθώς η υποψήφια, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, που υποστηρίζεται από το VMRO-DPMNE είναι μέλος του περίφημου Open Society, του βασικού ιδρύματος με το οποίο ο Τ.Σόρος συντονίζει τις δράσεις των περίφημων ΜΚΟ που ασχολούνται με τις μεταναστευτικές ροές και την εγκατάσταση των παρανόμως εισερχόντων σε όλες τις χώρες.
Δεν είναι υπερβολή να πει κάποιος ότι έχει δημιουργηθεί μια μεγάλη κρατική «μάζα» αποτελούμενη από Αλβανία-Σκόπια και Κόσοβο ελεγχόμενη από το δίκτυο Σόρος.
To δίκτυο Σόρος θεωρείται ως το «μακρύ χέρι» των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ και ως βασικό συντελεστή ισχύος του λεγόμενου «βαθέως αμερικανικού» κράτους. Πιστεύεται μάλιστα ότι βρίσκεται πίσω από τις προσπάθειες για μελλοντική παραπομπή του Αμερικανού προέδρου σε δικαστήριο για δήθεν συνεργασία του με την Ρωσία ώστε να κερδίσει τις αμερικανικές εκλογές του 2016.
Το δίκτυο Σόρος αποτελούσε τον βασικό υποστηρικτή της πρότερης κυβέρνησης Ομπάμα ενώ αμφιλεγόμενος είναι και ο ρόλος πολλών Αμερικανών αξιωματούχων στις βαλκανικές χώρες.
Σήμερα στην Οχρίδα η υποψήφια για την προεδρία της χώρας , Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, που υποστηρίζεται από το VMRO-DPMNE πήγε μια βόλτα έχοντας μαζί της, άτομα του Ιδρύματος που ήταν μέλος,  καθώς τον σημερινό πρόεδρο του κράτους, Γκιόργκε Ιβάνοφ, και τον αρχηγό του VMRO-DPMNE, Χρίστιαν Μίτσκοσκι όπως αναφέρει το Βαλκανικό Περισκόπιο
Από το Ίδρυμα Ανοικτής Κοινωνίας που είναι μέλος, υπήρχε ένα μικρός αριθμός συναδέλφων της. Δεν έγιναν συναντήσεις με τους πολίτες. Ωστόσο, η εμφάνιση του Ιβάνοφ ήταν μια έκπληξη, διότι εξακολουθεί να είναι ο σημερινός πρόεδρος όλων των πολιτών και στην περίπτωση αυτή επιβεβαιώνεται ότι ακολουθεί την πολιτική του κόμματος που τον εξέλεξε.
Εδώ βέβαια τίθεται ένα βασικό ερώτημα. Το VMRO-DPMNE υποτίθεται πως είναι φιλορωσικό κόμμα και ως γνωστόν και η Ρωσία τάσσεται κατά των πρακτικών Τ.Σόρος και ειδικότερα της παγκόσμιας διεθνούς ελίτ που εκπροσωπεί.
Μάλλον πολλά έχουν αλλάξει στο κόμμα αυτό με την φυγή του πρώην Σκοπιανού πρωθυπουργού Νίκολα Γκρουέφσκι στην Ουγγαρία και προφανώς υπάρχει «μετάλλαξη», άλλωστε δικοί του βουλευτές είναι αυτοί που επικύρωσαν την Συμφωνία των Πρεσπών ενώ και η συνολική αντίδραση του κόμματος ήταν μάλλον ασθενική.
Ωστόσο, η υποστήριξη του Ιβάνοφ για την Σιλιάνοφσκα δεν είναι καθήκον του προέδρου λόγω του κόμματος καθώς είναι και πρώην συνάδελφος του στο διοικητικό συμβούλιο  της «Ανοικτής Κοινωνία» του Τζορτζ Σόρος.
 (Σημείωση: Τα ονόματα της Γκορντάνα  Σιλιάνοφσκα και του Γκιόργκι Ιβάνοφ είναι στο διοικητικό συμβούλιο του Σόρος στα Σκόπια, αναφέρονται στα κυριλλικά ως ‘Ѓорге ИВАНОВ’ και Гордана СИЛЈАНОВСКА)
Δηλαδή ήδη η προεδρία της χώρας βρίσκεται σε άνθρωπο του Τ.Σόρος!
Η Σιλιάνοφσκα ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει υποστήριξη από ΜΚΟ για τις οποίες  το VMRO-DPMNE τόνισε ότι είναι συνδεδεμένες με τον Σόρος.
Αυτό σημαίνει ότι μελλοντικά θα πρέπει να περιμένουμε και από άλλους εκπροσώπους του Ιδρύματος της Ανοικτής Κοινωνίας του Τζορτζ Σόρος να στηρίξουν την πρώην συνάδελφό τους αναφέρουν τα σκοπιανά ΜΜΕ.
Την ίδια στιγμή πραγματοποιήθηκε παρέλαση των στρατιωτών της Δύναμης Ασφαλείας Κοσσυφοπεδίου στην Πρίστινα καθώς και πανηγυρική συνεδρίαση της Συνέλευσης του Κοσσυφοπεδίου σηματοδοτώντας την 11η επέτειο της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου.
Πριν από την παρέλαση, ο πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου, Χασίμ Θάτσι, συνεχάρη τους πολίτες του Κοσσυφοπεδίου για την 11η επέτειο, δηλώνοντας ότι οι στρατιώτες της Δύναμης Ασφαλείας είναι το καμάρι του Κοσόβου και η καλύτερη απόδειξη της επιτυχία και της προόδου της χώρας.
Σημείωσε ότι η απόφαση  να σχηματισθεί ο στρατός είναι δίκαιο και νόμιμο ιστορικό δικαίωμα. Ο πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου δήλωσε ότι ο δρόμος για την οικοδόμηση κράτους απαιτούσε σοφία και υπομονή, καθώς και γνώση πότε να ληφθούν στρατηγικές αποφάσεις και πότε να κάνει συμβιβασμούς.
Την στρατιωτική παρέλαση καθώς και την επίσημη συνέλευση του κοινοβουλίου του Κοσσυφοπεδίου παρακολούθησαν ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα και ο πρέσβης των ΗΠΑ, Γουίλιαμ Γουόκερ, καθώς και πρέσβεις άλλων φιλικών χωρών στην Πρίστινα, σύμφωνα με τα ΜΜΕ του Κοσόβου
Ο Έντι Ράμα είναι προσωπικός φίλος του Τ.Σόρος και μαζί του θεωρείται ότι έχουν σχεδιάσει την ένωση Αλβανίας-Κοσόβου.
Μάλιστα Αλβανός τραγουδιστής (τενόρος) κυκλοφόρησε ένα βίντεο με τραγούδι για την 11η επέτειο της αυτό-ανακήρυξης της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου, στο οποίο αποθεώνεται ο ‘στρατός του Κοσόβου, εξοργίζοντας τους Σέρβους,όπως γράφει η σερβική Τέλεγκραφ.
Ο τραγουδιστής Ράμε  Λαχάι αναφέρει ότι αυτό το ποίημα είναι ένα μήνυμα ελπίδας. Στο βίντεο έχει σκηνές από τον «στρατό του Κοσσυφοπεδίου» σε πλήρη εξάρτηση να ανεβαίνουν στο χιονισμένο Πανίνι και στη συνέχεια στην κορυφή του, υψώνουν τη σημαία του λεγόμενου κράτους του Κοσσυφοπεδίου, γράφει το δημοσίευμα.
Ο Λαχάι στο Facebook έγραψε: «αυτές τις δύσκολες στιγμές που μιλάμε για αλλαγή των συνόρων, όταν τόσοι και τόσοι νέοι εγκαταλείπουν το Κοσσυφοπέδιο, θέλω να δώσω ένα μήνυμα ελπίδας. Μαζί με τις KFS (Ειδικές Δυνάμεις Κοσόβου) σηκώνουμε τη σημαία και ομόφωνα λέμε:  Μην αγγίζετε τα σύνορά μας».
Στο βίντεο εμφανίζεται ο Αλβανός τραγουδιστής να αποθέτει λουλούδια στον τάφο του Ιμπραήμ Ρουγκόβα, του Αλβανού αυτονομιστή, διανοούμενου και πολιτικού, που υπήρξε ο πρώτο πρόεδρος της Δημοκρατικής Κοινωνίας του Κοσσυφοπεδίου και της αυτοαποκαλούμενης ‘Δημοκρατίας του Κοσσυφοπεδίου’.
Επίσης στο βίντεο παρουσιάζεται για μια στιγμή η Αγνή Γκόντζα Βογιατζή (στο κείμενο «Agnes Gondža Bojadži»), γνωστή ως Μητέρα Τερέζα.
 Παρακολουθώντας το βίντεο δίνεται η εντύπωση ότι ο τραγουδιστής δοξάζει τον  ‘στρατό του Κοσσυφοπεδίου’ και τους Αλβανούς από το Κοσσυφοπέδιο, σημειώνεται χαρακτηριστικά.
Το βίντεο:





Ο Ν.Τραμπ ως εκπρόσωπος της λεγόμενης «old America», δηλαδή των Αμερικανών που πιστεύουν ακόμα στις ΗΠΑ στην μορφή με την οποία και κατέκτησαν την πρωτοκαθεδρία του πλανήτη θέλει να προχωρήσει στην άμεση εξουδετέρωση του δικτύου του Τ.Σόρος το οποίο άλλωστε επιχειρεί και την ανατροπή του ιδίου.
Λίγοι αντιλήφθηκαν την ξαφνική στροφή Ρ.Τ.Ερντογάν πριν λίγο καιρό που κατηγόρησε τον Τ.Σόρος ότι στηρίζει τον Τούρκο φιλάνθρωπο Οσμάν Καβαλά, που φυλακίστηκε στην Τουρκία πριν από έναν χρόνο και πλέον, καθώς βαρύνεται με υποψίες ότι «χρηματοδότησε» τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις το 2013 και συνδέεται με το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016, κατηγορίες που αρνείται κατηγορηματικά.
Ετσι ξεκίνησε η "επανασύνδεση" με τον Ν.Τραμπ.
Αμέσως μετά το ίδρυμα Open Society του Τζορτζ Σόρος ανακοίνωσε ότι τερματίζει τις δραστηριότητές του στην Τουρκία. Ο Ρ.Τ.Ερντογάν αντιλήφθηκε τις αλλαγές που έρχονται και το νέο δόγμα του Ν.Τραμπ.
- Τέρμα στις ανεξέλεγκτες ροές παράνομων μεταναστών και νομιμοποιήσεων τους.
- Πολύ σκληρή νομοθεσία για την κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών. Ο Ν.Τραμπ ανέφερε για παράδειγμα πως η Κίνα έχει θεσπίσει θανατική ποινή γι αυτά τα εγκλήματα.
- Επαναφορά των εθνοκεντρικών κρατών.
- Ελεγχος της FED
Πέρα από όλα αυτά όμως ο Ν.Τραμπ γνωρίζει ότι το δίκτυο Σόρος (και επαναλμβάνουμε αυτών που βρίσκονται από πίσω του) είναι πολύ ισχυρότερο ακόμα εκτός των αμερικανικών συνόρων όπου ελέγχει κυριολεκτικά σειρά από χώρες καθώς άνθρωποί του κατέχουν ηγετικές θέσεις.
Αυτή την στιγμή δεν θα ήταν υπερβολή κάποιος να πει ότι μεγάλο μέρος των Βαλκανίων ανήκουν στο δίκτυο Σόρος, ενώ είναι γνωστή η διείσδυσή του και εντός της Ελλάδας μετά τις γνωστές καταγγελίες του πρώην ΥΕΘΑ Π.Καμμένου.
Με αμερικανικό "δάχτυλο" ή καλύτερα για να ακριβολογούμε με "δάκτυλο" Τραμπ η αποκαθήλωση Εντι Ράμα στην Αλβανία. Ολα δείχνουν πως η χτεσινή έφοδος χιλιάδων διαδηλωτών στο πρωθυπουργικό Μέγαρο των Τιράνων και οι άγριες συγκρούσεις με την αστυνομία ήταν μόνο η αρχή.
Χιλιάδες Αλβανοί έδωσαν ραντεβού ξανά για τις 21 Φεβρουαρίου.
"Θα ρίξουμε τον Ράμα. Είναι διεφθαρμένος" φώναζαν οι διαδηλωτές.
"Είναι κολλητός του Σόρος. Αυτοί ευθύνονται για την κατάντια μας" βροντοφώναζαν έξω από το πρωθυπουργικό Μέγαρο.
Οντως, τον τελευταίο χρόνο, μπαράζ αλβανικών δημοσιευμάτων "φωτίζουν" τις σχέσεις των δύο ανδρών.
"Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Εντι Ράμα, εκμεταλλεύτηκε μια συνάντηση στη Βιέννη με ηγέτες των Βαλκανίων, για να δει με τον «πνευματικό του πατέρα» (στο κείμενο: «‘babain e tij shpirtëror») Τζορτζ Σόρος" έγραφαν αλβανικά δημοσιεύματα και πρόσθεταν"
"Οπωσδήποτε η συνάντηση δεν ήταν τυχαία, αφού ο «αριστερός» μεγιστάνας Τζορτζ Σόρος βρίσκεται στη Βιέννη μαζί με τον γιο του Αλεξ.
Αυτό το ταξίδι του Σόρος είναι από τα λίγα που έχει κάνει τελευταία, αλλά φαίνεται ότι η συνάντηση των ηγετών των Βαλκανίων τον ώθησε να έρθει στη Βιέννη προκειμένου να παρουσιάσει ο ίδιος τον διάδοχό του, τον γιο του Αλεξ".
Κατηγορώντας τον Ράμα για «συνέργεια με το οργανωμένο έγκλημα» και ότι «βύθισε τη χώρα στη διαφθορά και τη φτώχεια», η αντιπολίτευση, η οποία αποτελείται από πέντε κόμματα της κεντροδεξιάς και της κεντροαριστεράς, ζητούν σχηματισμό κυβέρνησης τεχνοκρατών η οποία θα αναλάβει να οργανώσει πρόωρες εκλογές.
Πλέον η Αλβανία εισήλθε σε τροχιά αποσταθεροποίησης μέχρι ο Ε.Ράμα να παραιτηθεί και να προχωρήσει στην διεξαγωγή εκλογών.
Ο πόλεμος θα είναι ανηλεής. Σίγουρα θα φέρει ανακατατάξεις και στην Ελλάδα. Ο Ν.Τραμπ ξέρει πως για να επανεκλεγεί πρέπει να κτυπήσει καίρια το πρότερο σύστημα που κυβερνάει επί της ουσίας τις ΗΠΑ εδώ και πολλές δεκαετίες.
Στην αρχή της προεδρίας του έδειχνε αδύναμος να το πράξει αυτό, τώρα δείχνει να ξέρει ακριβώς τι πρέπει και να έχει οργανώσει την δική του αντεπίθεση.

Προφανώς δεν πράττει από μόνος του. Έχει την υποστήριξη όσων πιστεύουν στον εθνοκεντρισμό και της ισχυρής ακόμα ελίτ των «πετρελαιάδων του Τέξας» οι οποίοι αποφάσισαν να επανακάμψουν στο παιχνίδι εξουσίας και να πάρουν τον έλεγχο από τους τραπεζίτες.

Πηγη:Pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου