Σελίδες

Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020

Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ: Μέχρι πότε θα είμαστε χωριστά με τη ‘Μακεδονία’;!!!!





«Πολλές από τις προσωπικότητες που συνδέονται με την κοινή ιστορία μας έχουν δεσμευτεί στον αγώνα για απελευθέρωση και ενοποίηση των βουλγαρικών εδαφών».

 Αυτό δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Άμυνας Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ στην παρουσίαση βιβλίων για στρατιωτικο-ιστορικά θέματα που αφορούν γεγονότα και προσωπικότητες στην κοινή ιστορία μας σήμερα, 1 Φεβρουαρίου, στην πόλη Μπίτολα (Μοναστήρι) της Βόρειας Μακεδονίας. 

Παραδείγματος χάριν, επεσήμανε ότι δώδεκα Βούλγαροι στρατηγοί, αρχικά από τη ‘Μακεδονία’, είχαν υπάρξει στον βουλγαρικό στρατό κατά τον τελευταίο αιώνα. Έξι από αυτούς προέρχονται από την Αχρίδα.


Στο Πολιτιστικό Οίκο του Μοναστηρίου παρουσιάστηκαν βιβλία από διάφορους εξέχοντες Βούλγαρους συγγραφείς, μεταξύ των οποίων ο ιστορικός ακαδημαϊκός Γκεόργκι Μάρκοφ, Κρασιμίρ Ουζούνοφ, καθώς και το βιβλίο του Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ, αφιερωμένο στον αρχηγό του VMORO Τοντόρ Αλεξαντρόφ.

Η πρόσκληση για τη συνάντηση με το τοπικό κοινό, η οποία έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον, ήταν από το Πολιτιστικό Κέντρο του Συλλόγου « Ιβάν Μιχαήλοφ».


Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε προκειμένου να διευκρινιστεί σε μια φιλική και χαλαρή συνομιλία διάφορες στιγμές που θεωρήθηκαν προβληματικές στην κοινή ιστορία μας. 


«Δεν υπάρχει λόγος για διαμάχη, υπάρχει ανάγκη για περισσότερη ανάγνωση και πολιτιστικό διάλογο», ανέφερε ο υπουργός Άμυνας Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ.


Ο ηγέτης του VMRO Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ απάντησε επίσης σε επίκαιρες ερωτήσεις από δημοσιογράφους της Βουλγαρίας και της ‘Μακεδονίας’ σχετικά με τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. 


Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους για τις διαμάχες σχετικά με την προσωπικότητα του Γκότσε Ντελτσέφ και το έργο των μελών της μικτής επιτροπής για τα ιστορικά θέματα, ο υπουργός Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ δήλωσε:


 «Όσο περισσότερο διαβάζετε την ιστορία και εξετάζετε τα γεγονότα, τόσο πιο εύκολο θα είναι να επιλύσετε διαφορές. Δεν βλέπω κανένα νόημα στον εικοστό πρώτο αιώνα να συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε - ποια γλώσσα μιλούσε ο Γκότσε Ντέλτσεφ ή οι αδελφοί Μιλαντίνοβιτς ... Το έγραψαν οι ίδιοι ».

 Σύμφωνα με τον ίδιο, ένα μέρος των μελών της επιτροπής από τη ‘Μακεδονία’ είναι συγγραφείς πολλών επιστημονικών έργων, συμπεριλαμβανομένων βιβλίων με έγγραφα σχετικά με τη Μακεδονία.


 «Είναι γραμμένο εκεί, τα έγγραφα είναι σαφή. Η διαμάχη είναι πολιτική, όχι επιστημονική. Η ιστορία είναι σαφής. Για αυτόν που διαβάζει, φυσικά. 
Αλλά για να πούμε, ότι ο Γκότσε Ντελτσέφ δήλωσε ότι είναι Βούλγαρος για να λάβει βουλγαρικό διαβατήριο - δεν υπάρχει τέτοια ανοησία.
 Την εποχή εκείνη, κανείς στη Βουλγαρία δεν χρειαζόταν διαβατήριο αν ερχόταν από τη Μακεδονία. 

Έτσι, ο Γκότσε Ντέλτσεφ έρχεται στη Βουλγαρία και πηγαίνει για σπουδές στη βουλγαρική στρατιωτική σχολή» , ανέφερε ο υπουργός Άμυνας.
«Ο συνταγματάρχης Μπόρις Ντράνγκοφ είναι ο πιο γνωστός Βούλγαρος αξιωματικός στα Βαλκάνια κατά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.


 Γεννήθηκε στα Σκόπια και εξακολουθεί να μελετάται στη βουλγαρική στρατιωτική ακαδημία μέχρι σήμερα. 
Πολλές μεγάλες προσωπικότητες γεννήθηκαν στην ‘Μακεδονία’ , ο Τοντόρ Αλεξαντρόφ είναι ίσως η μεγαλύτερη προσωπικότητα που γεννήθηκε εδώ. Στην ιστορία, είναι γνωστός για την αναζωογόνηση των δραστηριοτήτων του IMORO τρεις φορές. 


Αλλά αυτόν τον μεγάλο άνθρωπο τον αρνήθηκαν, τον αποκάλεσαν φασίστα, Βούλγαρο σοβινιστή ...

«Πόσο καιρό θα χωρίζουμε τη ‘Μακεδονία’; Ποιος είναι ο πληθυσμός της ‘Μακεδονίας’; Πρέπει να είμαστε πραγματικοί, όχι μόνο πώς θα κερδίσουμε τις εκλογές και στη συνέχεια να αναρωτηθούμε τι θα κάνουμε», πρόσθεσε. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, εξαρτάται από τους «Μακεδόνες» πολιτικούς, που θα πάει το μέλλον της χώρας. Και αυτή τη στιγμή, ορισμένοι λένε ότι πρέπει να είναι εναντίον του ΝΑΤΟ ή της ΕΕ ...  Αυτό δεν θα οδηγήσει σε τίποτα ", δήλωσε ο υπουργός Άμυνας.
Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης αναφέρθηκε μέρος των δραστηριοτήτων διακεκριμένων Βουλγάρων στρατιωτικών ηγετών και προσωπικοτήτων που σχετίζονται με την κοινή ιστορία μας, τον αγώνα για απελευθέρωση και ενοποίηση, τον αγώνα για την ανεξαρτησία της εκκλησίας, την πολιτιστική και εκπαιδευτική δραστηριότητα των Βουλγάρων από τη ‘Μακεδονία’, την αμετάβλητη παρουσία του θέματος «Μακεδονία» τη ζωή της βουλγαρικής στρατιωτικής, πολιτικής, πνευματικής και πολιτιστικής ελίτ στον εικοστό αιώνα. 


(Από τη σελίδα του βουλγαρικού κόμματος «Εσωτερική Μακεδονική Επαναστατική Οργάνωση- VMRO, του οποίου επικεφαλής είναι ο νυν υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας, Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ).
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου