Σελίδες

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2020

Μετά τη Μέση Ανατολή και τον Καύκασο …οι μισθοφόροι του Ερντογάν σε νέο προορισμό



Οι αποστολές των μισθοφόρων της Τουρκίας σε χώρες της Μέσης Ανατολής, στη βόρεια Αφρική και στον Καύκασο, δείχνουν να μην έχουν τέλος, αφού τώρα ετοιμάζεται να τις κατευθύνει σε νέα σύγκρουση στην ασιατική ήπειρο.

 

Το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων «Firat News», επικαλούμενο ανώνυμες πηγές, ανέφερε ότι ένας ηγέτης της προσκείμενης στην Τουρκία ομάδας στη Συρία  «Σουλεϊμάν Σάχ», αποκάλυψε την πρόθεση του να μεταφέρει αριθμό μαχητών από τη  Συρία στην περιοχή του Κασμίρ, για την οποία η Ινδία και το Πακιστάν έχουν πολύχρονη διαμάχη.

 

Γίνεται φανερό ότι η αποστολή των φιλότουρκων μισθοφόρων στο πλευρό των Πακιστανών,  έρχεται στο πλαίσιο του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να περιπλέκεται σε ιστορικές και χρόνιες συγκρούσεις που έχουν θρησκευτικό και εθνικό υπόβαθρο, όπως συνέβη μεταξύ της Αρμενίας και του  Αζερμπαϊτζάν στον Καύκασο και τώρα, μεταξύ Ινδίας και του Πακιστάν.


 Πιστεύεται ότι  η  Τουρκία ευελπιστεί στην αμυντική συνεργασία με το Πακιστάν με στόχο την πώληση των προϊόντων της αμυντικής της βιομηχανίας.

 Οι πηγές από το κουρδικό πρακτορείο «Firat» αναφέρουν ότι οι διοικητής της συριακής πολιτοφυλακής, γνωστός ως Αμπού Άμσα, ενημέρωσε τους οπαδούς του, ότι ο τουρκικός στρατός βρίσκεται στη διαδικασία καταγραφής ονομάτων από διάφορες ομάδες που απαρτίζουν τον λεγόμενο «Εθνικό Στρατό της Συρίας», που είναι πιστός στην Τουρκία, προκειμένου να πολεμήσουν στο Κασμίρ με μηνιαία αμοιβή 2.000 δολάρια ΗΠΑ στον καθένα.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι μισθοφόροι θα μεταφερθούν από περιοχές της Συρίας που ελέγχονται από τους Τούρκους στη βόρεια Συρία, όπως είναι η Αζάζ, η Άλ Μπάμπ, Αφρίν,  Ιντλίμπ και Τζαράμπλους, στη νέα ζώνη συγκρούσεων στην καρδιά της Ασίας.

Δεν έγινε γνωστό εάν αυτό είναι αίτημα του Πακιστάν ή πρόταση της Τουρκίας. Σημειώνεται ότι πρόσφατα ο Τούρκος ΥΠΑΜ βρισκόταν στο Πακιστάν για την καθέλκυση ενός πολεμικού πλοίου που έγινε Τούρκους ναυπηγούς στο πλαίσιο συμφωνίας  των δύο κρατών.

Το Νέο Δελχί επέκρινε έντονα την παρέμβαση της Άγκυρας στο ζήτημα του Κασμίρ, θεωρώντας ότι αυτή είναι αντίθετη με το διεθνές δίκαιο.

Επίσης, ινδικά δημοσιεύματα και αναφορές πληροφοριών μίλησαν ανοιχτά για την χρηματοδότηση από την Τουρκία εξτρεμιστικών ομάδων στην Ινδία.

Αυτή η δραματική εξέλιξη σημαίνει, σύμφωνα με τους ειδικούς, την πρόθεση του Ερντογάν να επεκτείνει τον κύκλο της αποσταθεροποιητικής του δραστηριότητας στην Κεντρική Ασία, σε μια προσπάθεια να επεκτείνει την ομπρέλα του που επωάζει τα τρομοκρατικά και εξτρεμιστικά κινήματα στην περιοχή.

 

Πηγη: http://www.echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου