Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

Σκόπια: «Σημαντικό το όνομα των Σκοπίων για πάνω από το 85 τοις εκατό των Ελλήνων»


Το σλαβικό ‘Κανάλ 5’ των Σκοπίων αναφέρεται σε μια έκθεση του ΕΛΙΑΜΕΠ  ‘στην οποία επικρατούν απαισιοδοξία και αρνητικά συναισθήματα, αλλά και αρνητική στάση προς τη χώρα μας’, όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά.

«Η έρευνα δείχνει ότι μετά την εμφάνιση του νέου μακεδονικού ζητήματος πριν από 25 χρόνια, το πρόβλημα δεν έχει λησμονηθεί από το ελληνικό κράτος και εξακολουθεί να είναι πολύ σημαντικό» σχολιάζει στα συμπεράσματά του το ΕΛΙΑΜΕΠ, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
Σημειώνει το σλαβικό κείμενο: 
«6 στους 10 Έλληνες ή το 57%, δεν αποδέχονται την συμπερίληψη του όρου  ‘Μακεδονία’ στην ονομασία της χώρας μας, το 28% αποδέχεται ένα σύνθετο όνομα, ενώ το 10% συμφωνεί με το συνταγματικό της όνομα (Ψευδομακεδονία, δηλαδή). Σύμφωνα με τα αποτελέσματα , την πιο ριζοσπαστική άποψη την  φέρουν οι άνδρες και οι γυναίκες,  ηλικίας από 35 έως 54 ετών, που  ζουν στη Θεσσαλονίκη».
Συνεχίζει: 
«Οι Έλληνες θεωρούν την Ψευδομακεδονία, ως απειλή για την επικράτειά τους και μόνο το 2,5% απάντησαν θετικά σε αυτήν την ερώτηση (ότι δεν την θεωρούν απειλή), αλλά το 55,5% λένε ότι η χρήση του ονόματος «Μακεδονία» θα σήμαινε πιθανόν εδαφικές διεκδικήσεις της χώρας μας στο νότιο γείτονα».
Ακολουθεί: 
«Σχεδόν 8 στους 10 Έλληνες θεωρούν ότι είναι πολύ σημαντικό να επιλυθεί το ζήτημα της ονομασίας, ενώ το 71,5% πιστεύει ότι η παρατεταμένη επίλυση της διαφοράς του ονόματος βλάπτει την Ελλάδα.
Η πλειοψηφία δεν ήταν σε θέση να εντοπίσει κάποιον Έλληνα πολιτικό, ο οποίος θα μπορούσε να ωθήσει στην επίλυση της διαφοράς του ονόματος.
Αρνητική άποψη για τα Σκόπια
 Οι Έλληνες έχουν  αρνητική άποψη  για τη χώρα μας. Όσον αφορά τη στάση του ελληνικού λαού σε διεθνείς οργανισμούς και ξένες χώρες , παρουσιάζονται τα εξής: 
Θετική γνώμη
Ρωσία 50,5%
Σερβία 41,5%
ΗΠΑ 24%
ΕΕ 22,5%
Αρνητική γνώμη:
Τουρκία 69,5%
Σκόπια 61,5%
Γερμανία 56%
 ΕΕ 51,5%
7 στους 10 Έλληνες ή το 72% πιστεύουν ότι η διεθνής θέση της Ελλάδας έχει αποδυναμωθεί σε σχέση με ένα χρόνο πριν και το 52,5% εκτιμά ότι θα χειροτερέψει σε ένα χρόνο από τώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: