Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

«Τα Σκόπια καυτή πατάτα στα χέρια των Ελλήνων πολιτικών αντιπάλων»

Όσο πλησιάζει η ημέρα των εκλογών στην Ελλάδα, η 25η Ιανουαρίου, ανεβαίνει το θερμόμετρο στην εθνικιστική ρητορική των ομιλητών στα πολιτικά στρατόπεδα, γράφει η εφημερίδα ‘Βέτσερ’ και συνεχίζει:

Στην προεκλογική συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη η Νέα Δημοκρατία, με τον αρχηγό του κόμματος και νυν πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αντώνη Σαμαρά, δήλωσε ότι «το όνομα της Μακεδονίας, η ιστορία, η γλώσσα και η ταυτότητα είναι ελληνικά!».
Σε αυτήν τη δήλωση δεν υπήρξε καμία αντίδραση από τις Βρυξέλλες. Ο κύριος εκπρόσωπος της  Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Έλληνας Μαργαρίτης Σχοινάς,  αρνήθηκε να καταδικάσει τη  λεκτική ‘γενοκτονία’ στην ομιλία του Σαμαρά για το σλαβικό λαό  (που ο Γκρούεφσκι προσπαθεί να του αποδώσει την ονομασία ‘μακεδονικού’).
 Κυβερνητική πηγή όπως αναφέρει το τοπικό πρακτορείο ειδήσεων δήλωσε ότι έπρεπε οι Βρυξέλλες οι οποίες προωθούν την πολιτιστική – ιστορική, γλωσσική πολυμορφία δια του αξιωματούχου της Επιτροπής,  να σταθεί εναντίον αυτής της δημόσιας άρνησης της ταυτότητας, της γλώσσας και του ονόματος των Σλάβων από τους ανώτατους  πολιτικούς εκπροσώπους.
Το δημοσίευμα σημειώνει ότι Μαργαρίτης Σχοινάς,  γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, την πόλη από την οποία ο Σαμαράς έστειλε αυτό το μήνυμα.
Το κόμμα της αντιπολίτευσης στην Ελλάδα, ο ΣΥΡΙΖΑ,  που στις δημοσκοπήσεις είναι πρώτο στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων, δεν σταματά να κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία για το όνομα Μακεδονία. Επαναλαμβάνει τη θέση του για την επίλυση της διαφοράς ως μόνη λύση «όνομα με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις».
Εξάλλου- συνεχίζει το δημοσίευμα- η Νάντια Βαλαβάνη, υποψήφια βουλευτής του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, χρησιμοποίησε και αυτή το λεξιλόγιο της σημερινής κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά σε μια συνέντευξή της και ανέφερε την «άνοδο του αλυτρωτισμού στη γειτονική χώρα», και πρότεινε ότι η Ελλάδα , θα πρέπει ήπια χωρίς εθνικιστικές εξάρσεις να χειρισθεί το θέμα.
Πηγη:Βαλκανικο περισκοπιο

Δεν υπάρχουν σχόλια: