Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Κυριακή 28 Ιουνίου 2020

Η Αίγυπτος αγοράζει 500 νέα άρματα μάχης T-90MS από την Ρωσία για να αντιμετωπίσει την Τουρκία στην Λιβύη





Το αιγυπτιακό υπουργείο Αμυνας ήρθε σε συμφωνία με την ρωσική Uralvagonzavod (UVZ) και την εταιρεία εξαγωγών Rosoboronexport για την δημιουργία γραμμής παραγωγής στην αφρικανική χώρα κατόπιν αδείας 500 αρμάτων μάχης τρίτης γενιάς T-90MS και αυτό σημαίνει πολλά καθώς η Αίγυπτος θα μπορεί να κάνει χρήση πλέον και αρμάτων νέα γενιάς αν απαιτηθεί στο "καυτό" μέτωπο της Λιβύης καθώς δεν υπάρχουν πλέον οι περιορισμοί που υπάρχουν για τα M1A1 Abrams κατά των Τούρκων.

Και αυτό γιατί μπορεί η Αίγυπτος να διαθέτει έναν τεράστιο στόλο αρμάτων  νέας γενιάς τύπου M1A1 Abrams και μάλιστα έχει και εργοστάσιο κατασκευής τους και θα ήταν λογικό να συνεχίζονταν εκεί οι παραγγελίες εντούτοις υπάρχουν περιορισμοί χρήσης κατά... ΝΑΤΟϊκών χωρών όπως αυτή είναι η Τουρκία, δηλαδή ο κύριος αντίπαλός της στην Λιβύη.

Ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα αλλά οι πηγές κοντά στις δύο πλευρές έχουν επιβεβαιώσει την προμήθεια. Μάλιστα επιλέχθηκε ο τύπος καθώς ενσωματώνει και όλα τα διδάγματα των μαχών στην Συρία κατά των ίδιων μισθοφόρων που έχει φέρει οι τουρκολιβυκή κυβέρνηση Σάρατζ για να ανακαταλάβουν την Λιβύη. 

Το άρμα αποτελεί ένα ουσιαστικά νέο άρμα μάχης που βασίζεται στο T-90 αλλά είναι βελτιωμένο σε όλα τα επίπεδα ενώ έχει εκτελέσει παλαιότερα δοκιμές στην έρημο του Κουβέιτ για να μπορεί να επιχειρεί σε περιβάλλον ερήμου..


ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

https://youtu.be/jHBDX6pInuU




  Πηγη:Pronews.gr

«Η Ελλάδα απειλεί να βυθίσει πλοίο, έρχεται η σκληρή απάντηση της Τουρκίας στο Αιγαίο», αλβανικό δημοσίευμα





Η Τουρκία φαίνεται να αποφάσισε να ανταποκριθεί στη μεγάλη ελληνική άσκηση στα νοτιοανατολικά της Κρήτης με τη διεξαγωγή ναυτικής άσκησης κατά τις επόμενες ημέρες.



Τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι το τουρκικό ναυτικό έχει δημοσιεύσει μέσω του NavTex τις συντεταγμένες όπου θα πραγματοποιηθεί η άσκηση, η οποία συμπίπτει με μια μεγάλη περιοχή στα νοτιοανατολικά του μεγαλύτερου ελληνικού νησιού, την Κρήτη.


Η άσκηση αναφέρθηκε επίσης από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία την χαρακτήρισαν «σκληρή αντίδραση στη συμμαχία μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας στο Αιγαίο»,  όπως αναφέρει η αλβανική «abcnews».


Πριν από λίγες ημέρες, το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό πραγματοποίησε ναυτική άσκηση στην ίδια περιοχή, βυθίζοντας, μεταξύ άλλων, ένα πλοίο με τορπίλες υποβρυχίων και πυραύλους.


Αυτή η δράση θεωρήθηκε σοβαρή πρόκληση από την Τουρκία, φέρνοντας την απάντησή της, σημειώνει το δημοσίευμα.


Σκόπια: Ο Νασέρ Ζιμπέρι φιλοδοξεί να είναι ο επικεφαλής της επόμενης κυβέρνησης





Ο προταθείς για πρωθυπουργός του αλβανικού κόμματος DUI, Νάσερ Ζιμπέρι, είχε αρκετές συναντήσεις με τους κατοίκους του Τέτοβο.


 Συναντήθηκε με δημοσιογράφους στο κέντρο της πόλης από όπου έστειλε το μήνυμα ότι η 15η Ιουλίου, αν και είναι εξίσου σημαντική όπως κάθε εκλογική περίοδος για τη χώρα, εντούτοις, έχει μια συγκεκριμένη ιδιαιτερότητα.


«Για πρώτη φορά στη χώρα, εκτός από τις δύο μόνιμες δομές και τις εναλλακτικές λύσεις, παρουσιάζεται μια τρίτη επιλογή που προσπαθεί να σπάσει τον ασπρόμαυρο κόσμο που κυβερνούσε τους πολίτες μέχρι τώρα. Για τον λόγο αυτόν αντιτάσσονται στην ιδέα και τους είναι αδιανόητο να παρουσιαστεί ως μελλοντικός πρωθυπουργός ένας Αλβανός».


Ο Ζιμπέρι είπε ότι έστειλε ένα μήνυμα από το Τέτοβο για διάλογο με  τους πολιτικούς αντιπάλους του.

«Τα επιχειρήματά τους κατά αυτής της ιδέας, θα ήταν καλό να καθίσουν μπροστά στο κοινό και να τα διακοινώσουν. Ας καθίσουμε μπροστά στο κοινό και να πείσουμε τους πολίτες με τις προτάσεις, τις εναλλακτικές λύσεις και τα οράματά μας για το πώς θέλουμε να οικοδομήσουμε αυτήν τη χώρα στο μέλλον.

 Δεν θέλω και δεν θα είμαι πρωθυπουργός μόνο των Αλβανών.

 Φιλοδοξώ να είμαι ο επικεφαλής της μελλοντικής κυβέρνησης που θα συμβάλει στο να κάνει αυτή τη χώρα πιο ελπιδοφόρα, πιο ευρωπαϊκή, μια χώρα όπου όλοι θα αισθάνονται άνετα στην πατρίδα τους, δήλωσε ο Ζιμπέρι.


Κυριακή 21 Ιουνίου 2020

TI ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ?



Κυβέρνηση προς Άγκυρα: «Εμείς θέλουμε να συνεργαστούμε στην ΑΟΖ αλλά δεν μας αφήνει η κοινή γνώμη στην Ελλάδα»

Σε αποκαλύψεις προχώρησε  ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου ο οποίος ανέφερε πως η ελληνική κυβέρνηση του «ομολόγησε» πως δεν προχωράει σε συνδιαχείριση των κοιτασμάτων και παράδοση εθνικής κυριαρχίας σε Αιγαίο και Κρήτη, επειδή φοβάται τις αντιδράσεις των Ελλήνων πολιτών.

Λίγες ώρες μετά τα όσα είπε στην κοινή συνέντευξη Tύπου που παραχώρησε με τον Ιταλό υπουργό Εξωτερικών Λουίτζι ντι Μάιο, ο Τσαβούσογλου επανήλθε σε συνέδριο στην Αττάλεια για το θέμα των θαλάσσιων ζωνών Ελλάδας-Τουρκίας.

«Δυστυχώς, μέχρι πρόσφατα η προτεραιότητα ήταν ένα σχέδιο για το πώς να απομονώσουν την Τουρκία και να εμποδίσουν τις ενέργειές της στην περιοχή. Οι προειδοποιήσεις μας δεν λήφθησαν σοβαρά υπόψιν. 

Χωρίς την Τουρκία δεν μπορεί να ισχύσει κάποια συμφωνία στην ανατολική Μεσόγειο και δεν έχει κανένα όφελος για κανέναν. Αυτό που δεν μπορέσαμε να το εξηγήσουμε στο παρελθόν, το εξηγούμε με τα έργα μας: Με τα γεωτρύπανά μας και με τις συμφωνίες μας»

«Το κάναμε αυτό, αλλά θέλουμε να κάνουμε μονόπλευρα στο μέλλον; Όχι. Είμαστε έτοιμοι για διάλογο με όλους, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας», δήλωσε αρχικά ο κ. Τσαβούσογλου.

Στη συνέχεια αποκάλυψε: 

«Πέρσι ο πρόεδρός μας σε Νέα Υόρκη και Λονδίνο είπε στον (πρωθυπουργό της Ελλάδας σ.σ.) Μητσοτάκη: “Ας λύσουμε τις διαφορές μας στην Ανατολική Μεσόγειο, στο Αιγαίο Πέλαγος. Ας ξεκινήσουμε μια συνεργασία, διάδραση, ας μοιραστούμε”.

Ανέθεσε αυτό το έργο σε μας. Έπειτα στη Γενεύη μου είπαν τα ακόλουθα: “Δεν είμαστε έτοιμοι γι’ αυτό, υπάρχει ισχυρή πίεση από την κοινή γνώμη ενάντια στην συνεργασία με την Τουρκία”», ανέφερε.

Την Παρασκευή ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε πει για την Ελλάδα ότι «θέλουμε να συνεργαστούμε με όλους, ειδικά με την Ελλάδα, σε αυτά τα ζητήματα, και είμαστε έτοιμοι γι' αυτό. Είδαμε ότι η Ιταλία θέλει να διαδραματίσει έναν εποικοδομητικό ρόλο σε αυτά τα ζητήματα. Το καλωσορίζουμε αυτό. Επειδή η Ιταλία είναι ανέκαθεν μία ισορροπημένη, δίκαιη και αντικειμενική χώρα, που διαμεσολαβεί».

«Συνεπώς, μέσω του διαλόγου και της διπλωματίας τα ζητήματα μπορούν να επιλυθούν. Η συνεργασία είναι καλύτερη σε σχέση με τον αποκλεισμό ή την αδιαφορία επί των δικαιωμάτων των άλλων. Μπορεί να είναι μία κουλτούρα διαμοιρασμού. Φυσικά, ελπίζουμε η Ελλάδα να μας προσεγγίσει με την ίδια κατανόηση.


Θα συνεχίσουμε να ανταλλάσσουμε απόψεις γι' αυτά τα ζητήματα, την προσεχή περίοδο» προσέθεσε χθες ο Τούρκος ΥΠΕΞ.




  Πηγη:Pronews.gr

Sözcü: Στην Αίγυπτο ο πραξικοπηματίας Σίσι κινείται κατά της διαχείρισης της Τουρκίας




Sözcü
Mısır'ın darbeci yöneticisi Sisi, özellikle Libya'daki Türkiye destekli BM tarafından da tanınan Ulusal Mutabakat Hükümeti güçlerinin ilerleyişi sonrası ordusuna sınır dışı operasyonlar için hazır ol emri verdi.
 

ΣΚΟΠΙΑ 2020

Mickoski: To VMRO-DPMNE θα στείλει στην ιστορία αυτούς τους αποτυχημένους πολιτικούς που κρατούν όμηρο εδώ και χρόνια τη Μακεδονία


24 Press- од секој агол


Ќе разговараме за она кое што е актуелно, ќе разговараме за тоа што е направено изминативе три години од страна на ова раководство на СДСМ предводено од Зоран Заев т.е да бидам попрецизен тоа што не е направено, истакна претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски кој денеска е во посета на Општина Струмица заедно со потпретседателот Александар Николоски.

«Χωρίς χρήματα, χωρίς ειρήνη»: «Η Πολύχρωμη Επανάσταση» βγαίνει στους δρόμους εναντίον του Ζάεφ


PressingTV


Незадоволните членови на „Шарената револуција“ кои во 2015 година ги предводеа протестите против тогашната власт повторно најавуваат дека ќе се активираат. Но, ако пред пет години тие беа главни во борба против Никола Груевски, овојпат нивна цел е Зоран Заев.
 

Κυριακή 14 Ιουνίου 2020

Οι Ρώσοι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας επισκέπτονται την Τουρκία- για Λιβύη και Συρία



Ο Σεργκέι Λαβρόφ και ο Σεργκέι Σόιγκου, οι Ρώσοι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας, θα επισκεφθούν την Τουρκία σημερα Κυριακή 14 Ιουνίου,  για συνομιλίες που σύμφωνα με αναφορές των μέσων ενημέρωσης, θα επικεντρωθούν στη Λιβύη, ανέφεραν το Σάββατο τα υπουργεία Εξωτερικών της Τουρκίας και της Ρωσίας.


Η Τουρκία υποστηρίζει τον "Φαγιέζ Σάρατζ", τον επικεφαλής της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας, των οποίων οι δυνάμεις κατάφεραν τις τελευταίες εβδομάδες να αποκρούσουν μια επίθεση 14 μηνών στην Τρίπολη, από τις ανατολικές δυνάμεις του  Εθνικού Στρατού, με επικεφαλής τον Χαλίφα Χαφτάρ.


Η Ρωσία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Αίγυπτος υποστηρίζουν τις δυνάμεις της ανατολικής Λιβύης, με επικεφαλής τον Χαφτάρ.


Τα Ηνωμένα Έθνη δήλωσαν την Τετάρτη ότι τα μέρη στη σύγκρουση στη Λιβύη είχαν ξεκινήσει έναν νέο γύρο συνομιλιών για την κατάπαυση του πυρός.


«Οι δύο αντιπροσωπείες αναμένεται να πραγματοποιήσουν διαβουλεύσεις κατά τη διάρκεια της επίσκεψης και να συζητήσουν συντονισμό για περιφερειακά θέματα», ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, σχολιάζοντας την επίσκεψη της ρωσικής αντιπροσωπείας, στην οποία θα συμμετέχουν στρατιωτικοί και αξιωματούχοι ασφαλείας.


Στο ίδιο πλαίσιο, ο Yassin Akti, ο πρώτος σύμβουλος του επικεφαλής του τουρκικού Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, δήλωσε ότι είναι πολύ πιθανό να υπάρξει συμφωνία με τη Ρωσία στη Λιβύη σύμφωνα με τη Συρία, αλλά με την προϋπόθεση της έγκρισης της Τρίπολης.


Νωρίτερα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Τούρκος ομόλογός του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας μεταξύ τους, εξέφρασαν τη βαθιά ανησυχία τους για τη συνέχιση των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Λιβύη.


Η τουρκική κρατική TRT News ανέφερε ότι οι υπουργοί θα συζητήσουν επίσης την κατάσταση στη Συρία.


Η Ρωσία υποστηρίζει τις δυνάμεις του Άσαντ, ενώ η Τουρκία υποστηρίζει μαχητές της αντιπολίτευσης. Μια ρωσική-τουρκική συμφωνία πριν από τρεις μήνες οδήγησε σε κατάπαυση του πυρός που οδήγησε σε διακοπή των συγκρούσεων στο Ιντλίμπ.
 
 
 

Κυριακή 7 Ιουνίου 2020

«Νότια της Κρήτης σε ελληνικά αδειοδοτημένα "Οικόπεδα" θα γίνει η πρώτη τουρκική γεώτρηση» λένε τα τουρκικά ΜΜΕ

Eρευνες και γεωτρήσεις ακριβώς κάτω από την Κρήτη, σε περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας που η Ελλάδα έχει αδειοδοτήσει από το 2014 θα γίνει η πρώτη έρευνα της Τουρκίας συμφώνησαν ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν και ο πρωθυπουργός της Τρίπολης κατά τη συνάντησή τους την περασμένη Πέμπτη, αποκαλύπτει σήμερα η «Γενί Σαφάκ».
Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα παραθέτει χάρτη που δείχνει τα 2 τεμάχια, με το όνομα 15 και 20, (τα οποία η Ελλάδα έχει ήδη αδειοδοτήσει από το 2014!) όπου  σύντομα -όπως αναφέρεται- τα Τουρκικά Πετρέλαια θα ξεκινήσουν έρευνες και γεωτρήσεις φυσικού αερίου και πετρελαίου καθώς οι περιοχές αυτές «ανήκουν» -σύμφωνα με την Άγκυρα- στην τουρκική και λιβυκή ΑΟΖ αντίστοιχα.
Πρόκειται για μία περιοχή στην οποία αν η Ελλάδα θα ήθελε να αντιδράσει με τα όλα θα είχε όλα τα στρατηγικά πλεονεκτήματα με το μέρος της: Εγγύτητα ναυτικών και αεροπορικών βάσεων, ακόμα και την ύπαρξη ειδικών δυνάμεων για έφοδο στα τουρκικά ερευνητικά πλοία. Αν ήθελε, φυσικά.
Για τον λόγο αυτό, οι Ελληνες επιτελείς στους οποίους τέθηκε υπ'όψιν το δημοσίευμα είναι επιφυλακτικοί σε ότι αφορά την πιθανή υλοποίησή του.
Ο τουρκικός χάρτης. Η Άγκυρα κλέβει τα οικόπεδα 15 και 20 που έχει αδειοτήσει η Ελλάδα απο το 2014! (δείτε το χάρτη κάτω)
«Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Τούρκου προέδρου Ερντογάν και του πρωθυπουργού της Λιβύης, Φαγέζ ες Σαράζ, στην Άγκυρα την προηγούμενη Πέμπτη, ελήφθη η απόφαση για την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στην ανατολική Μεσόγειο, στη βάση του μνημονίου που υπογράφηκε μεταξύ Λιβύης και Τουρκίας για την οριοθέτηση των ζωνών θαλάσσιας δικαιοδοσίας.
Οι δύο ηγέτες αποφάσισαν να συνεργαστούν στον τομέα της έρευνας και των γεωτρήσεων.
Μετά τη συνάντηση, τα μάτια όλων στράφηκαν στις περιοχές, όπου είχε ήδη καταλάβει η Ελλάδα εκδίδοντας σχετικές άδειες για έρευνες και γεωτρήσεις, εκμεταλλευόμενη τον εμφύλιο πόλεμο της Λιβύης», υποστηρίζει η «Γενί Σαφάκ», η οποία συμπληρώνει ότι «η κυβέρνηση της Αθήνας είχε κηρύξει το 2011 το Ιόνιο πέλαγος και τη θάλασσα νότια της Κρήτης σε περιοχές για έρευνες φυσικού αερίου, ενώ το 2014 όταν ξεκίνησε ο εμφύλιος πόλεμος στη Λιβύη και δεν μπορούσε να αντιδράσει με ενστάσεις, ξεκίνησε διεθνή διαγωνισμό για την αδειοδότηση των περιοχών. Η ανακοίνωση σχετικά με τον διαγωνισμό ανακοινώθηκε μόνο σε χώρες της ΕΕ», αναφέρει η «Γενί Σαφάκ».
«Η Ελλάδα, η οποία ήθελε να καταχωρήσει στο όνομά της περιοχές της Λιβύης, δημιουργώντας μια de facto κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο, προσπάθησε με αυτόν τον τρόπο να αποκτήσει παράνομα 39 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα της Λιβύης», ισχυρίζεται η φιλο-κυβερνητική εφημερίδα, αποκαλύπτοντας ποιες περιοχές περιλαμβάνει η νέα συμφωνία για έρευνες και γεωτρήσεις μεταξύ του Τούρκου προέδρου και του Λίβυου πρωθυπουργού.
«Η θαλάσσια περιοχή, η οποία συζητήθηκε κατά τη συνάντηση του Σαράζ με τον Ερντογάν, καλύπτει τα τεμάχια 15 και 20 που προσπαθεί να καπηλευτεί η Αθήνα», όπως αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα.
«Ένα κομμάτι του τεμαχίου 15, που η Ελλάδα προσπαθεί να κλέψει, βρίσκεται εντός της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης της Τουρκίας (ΑΟΖ) και το τεμάχιο 20 βρίσκεται ολόκληρο εντός της ΑΟΖ πεδίο της Λιβύης», σημειώνει η εφημερίδα.
«Η Εταιρεία Τουρκικών Πετρελαίων αναμένεται να ξεκινήσει πολύ σύντομα τις έρευνες και γεωτρήσεις σε αυτές τις περιοχές», αναφέρει η «Γενί Σαφάκ».
Νωρίτερα το Σάββατο, απάντηση στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, έδωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.
Ο Χουλουσί Ακάρ επιχείρησε να στείλει ένα νέο μήνυμα προς την Ελλάδα, προσθέτοντας αυτή τη φορά στις δηλώσεις του ότι «όχι μόνο είναι αποφασισμένοι», όπως αναφέρεται κάθε φορά από την τουρκική πολιτική ηγεσία, αλλά πλέον και «αρκετά ικανοί» να προστατεύσουν τα δικαιώματα και συμφέροντά τους στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο.


Libya'dan Türkiye'ye flaş çağrı: Sondaja gelin
Türkiye ile Libya, Doğu Akdeniz’de petrol/doğalgaz sondajı için işbirliği kararı aldı. Türkiye-Libya deniz sınırındaki söz konusu parsellerde araştırma faaliyetleri önümüzdeki süreçte başlatılacak.




  Πηγη:Pronews.gr

Ύποπτα παιχνίδια Γερμανών και Τούρκων στο Αιγαίο: Γερμανικό πολεμικό μετέφερε στη Λέσβο δεκάδες αλλοδαπούς





Περίεργα παιχνίδια παίζουν οι Γερμανοί σε συνεργασία με τους Τούρκους.
Στις 4 Ιουνίου 32 αλλοδαποί, Αφρικανικής και Αφγανικής καταγωγής εμφανίστηκαν στην παραλία Παλιός του Μανταμάδου στην βορειοανατολική Λέσβο
Δεν είναι η πρώτη φορά βέβαια (και δυστυχώς δεν θα είναι και η τελευταία) που παράνομοι μετανάστες αποβιβάζονται σε παραλία ελληνικών νησιών, αλλά αυτή η περίπτωση έχει μια ειδοποιό διαφορά:
Από ότι έγινε γνωστό αργότερα, τους αλλοδαπούς αποβίβασε στην παραλία πολεμικό σκάφος του γερμανικού Ναυτικού!
Πρόκειται για το πλοίο γενικής υποστήριξης EGV Berlin. Και όχι μόνο αυτό: Δημοσίευμα του Naval News έχει ως τίτλο: «Γερμανικό σκάφος του Ναυτικού διασώζει 32 μετανάστες σε φουσκωτό που απελάθηκαν από ελληνικό νησί».
Πέραν του καθαρά βλακώδους τίτλου στο δημοσίευμα, καθώς οι απελάσεις δεν γίνονται έτσι, τα ερωτήματα που εγείρονται είναι κρίσιμης σημασίας για το ρόλο που παίζουν οι Γερμανοί.
Σύμφωνα με  την ανακοίνωση του γερμανικού Ναυτικού το πλοίο αφού έγινε "γνώστης" (από ποιους έγινε γνώστης) μιας κατάστασης κινδύνου στην οριογραμμή Ελλάδας και Τουρκίας έσπευσε στο σημείο για να βρει ένα φουσκωτό σε κατάσταση «κινδύνου».
Τότε άνθρωποι έπεσαν στην θάλασσα (σ.σ. βάσει πάγιας διαδικασίας) και το γερμανικό σκάφος έσπευσε να τους σώσει και τους αποβίβασε σε ακτή της Λέσβου.
Στη συνέχεια συνέχισε την περιπολία του στο Αιγαίο…
Τι είχε γίνει στην πραγματικότητα:
Επρόκειτο για μια  λαστιχένια λέμβο η οποία ειχε ξεκινήσει  υπό την προστασία των Τούρκων να περάσει σε ελληνικό νησί. Σύμφωνα με τις πληροφορίες στην θαλάσσια οριογραμμή το σκάφος μπλοκαρίστηκε από τις ελληνικές δυνάμεις, όπως είναι και το φυσιολογικό, αφού το φουσκωτό επιχείρησε να μπει παράνομα στα Εθνικά Χωρικά Ύδατα.
Μετά από κάποιες ώρες και αφού το φουσκωτό δεν αποχωρούσε  κάποιοι εκ των επιβαινόντων στη λαστιχένια βάρκα έπεσαν στο νερό, για να εκβιάσουν την έναρξη -δήθεν- επιχείρηση διάσωσης.
Πρόκειται για μια πάγια τακτική που ακολουθούν όλοι οι παράνομοι μετανάστες σε ανάλογες περιπτώσεις.
Επειδή κανείς δεν παρενέβαινε είτε από την Ελλάδα είτε από την Τουρκία, οι… ανθρωπιστές Γερμανοί του πληρώματος του EGV Berlin, έσπευσαν να “διασώσουν” τους μετανάστες που σκοπίμως είχαν πέσει στη θάλασσα!
Από εκεί και πέρα και με τελική κατάληξη τη μεταφορά των παρανόμων μεταναστών σε ακτή της Λέσβου, χωρίς να ενημερωθούν οι ελληνικές αρχές παρά μόνον κατόπιν εορτής.
Το γιατί τους μετέφεραν στην Ελλάδα και όχι στην Τουρκία είναι ακόμη ένα θέμα.
Από τη στιγμή που η Ελληνική Ακτοφυλακή αγωνίζεται να αποτρέψει τις παράνομες εισόδους στα νησιά, έρχεται το γερμανικό Ναυτικό, (ειδοποιημένο άραγε από ποιους, είναι το ερώτημα, μήπως από τους Τούρκους;), και τους μεταφέρει στην Ελλάδα!
Αυτός είναι ο ρόλος του;
Και ο χάρτης στην ιστοσελίδα του γερμανικού Ναυτικού όπου κάποιος αδυνατεί να διακρίνει σε ποιον ανήκουν τα ελληνικά νησιά αφού έχουν την ίδια απόχρωση και με την Ελλάδα και την Τουρκία.
Δύο ημέρες αργότερα, εντελώς «συμπτωματικά» τα τουρκικά κυβερνητικά ΜΜΕ δημοσιεύουν βίντεο από τουρκικά UAV όπου καταγράφεται η απαγόρευση εισόδου λαθραίων μεταναστών στα Εθνικά Χωρικά Ύδατα.



  Πηγη:Pronews.gr


Αμερικανός εμπειρογνώμονας ασφάλειας:'' Η Μεγάλη Αλβανία είναι πραγματικότητα''




Η αλβανική ιστοσελίδα Nje Komb παρουσιάζει τακτικά το ιδεολόγημα της Μεγάλης Αλβανίας, σημειώνοντας με δικά της λόγια, συχνά, παλαιότερα άρθρα που αναφέρονται στις σκληρές σχέσεις μεταξύ των βαλκανικών λαών και στις προτεινόμενες θεωρητικές λύσεις.


Ένα από αυτά τα άρθρα είναι του Τζον Σίντλερ (John Schindler), που δημοσιεύθηκε, όπως ψάξαμε και διαπιστώσαμε, πριν από τριάμισι χρόνια, στις 5 Ιανουαρίου του 2017, στον Observer.


Ας δούμε πως παρουσιάζεται αυτό το άρθρο που ο Αλβανός συντάκτης έβαλε τον τίτλο «Αμερικανός εμπειρογνώμονας ασφάλειας: Η Μεγάλη Αλβανία είναι πραγματικότητα»:

Η Δύση πρέπει να εγκαταλείψει τη λογική ότι η μακροχρόνια ειρήνη στα Βαλκάνια μπορεί να επιτευχθεί με την απομόνωση της Σερβίας, και πως το Βελιγράδι θα συμβιβαστεί και θα αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο ως κράτος, δήλωσε στον ‘Παρατηρητή’ ο Αμερικανός εμπειρογνώμονας ασφαλείας και πρώην αναλυτής της Εθνικής Υπηρεσίας για Ασφάλεια (NSA)  Τζον Σίντλερ, σημειώνει η αλβανική Nje Kombe, επικαλούμενη την επίσης αλβανική «Koha». 


Σύμφωνα με τον Σίντλερ, «Η Μεγάλη Αλβανία έρχεται ούτως ή άλλως και είναι καλύτερα να έρθει με ειρηνικές συνθήκες».


Πιστεύει ότι το Κοσσυφοπέδιο πρέπει να ενωθεί με την Αλβανία, ενώ η Σερβία πρέπει να λάβει στην περιοχή της Μιτρόβιτσας και στο Κοσσυφοπέδιο να δοθεί η Κοιλάδα του Πρέσεβο. 


Ο συγγραφέας προσθέτει ότι οι σερβικές θρησκευτικές τοποθεσίες πρέπει να τεθούν υπό προστασία του ΟΗΕ και να δηλωθούν  ως ‘εξωεδαφικές’. 


Ο συγγραφέας λέει ότι από τη διόρθωση του χάρτη στα Βαλκάνια, η Βόρεια Μακεδονία θα είναι πολύ χαμένη και ότι τα Σκόπια, σε αντάλλαγμα για την απώλεια του βορειοδυτικού τμήματος της χώρας, το οποίο κατοικείται κυρίως από Αλβανούς, πρέπει να λάβουν την πρόσκληση για ένταξη πριν από όλους τους άλλους στην ΕΕ και να λάβει βοήθεια από τη Δύση.


 Περιέγραψε τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη ως «ψευδο-κράτος που δεν έχει ανακάμψει ποτέ από την καταστροφή του 1992-1995» και πρόσθεσε ότι «χάθηκαν δισεκατομμύρια δολάρια της  Δύσης που δόθηκαν ως βοήθεια και σπαταλήθηκαν  στην εγκληματικότητα και τη διαφθορά».


«Αφήστε τη Δημοκρατία Σέρπσκα να ενταχθεί στη Σερβία», έγραψε ο Σίντλερ, προσθέτοντας ότι κανείς δεν  θα μπορούσε να εξηγήσει ορθολογικά γιατί τα σύνορα της Σερβίας θα μπορούσαν να αλλάξουν από την κομμουνιστική εποχή και τα σύνορα της Βοσνίας δεν θα μπορούσαν. 


Ο συγγραφέας του κειμένου αναφέρει ότι «οι Κροάτες από τη δυτική Ερζεγοβίνη πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν στην Κροατία και υπενθυμίζει ότι οι περισσότεροι Κροάτες εκεί έχουν ήδη κροατικά διαβατήρια.


Πιστεύει ότι πρέπει να επιτραπεί στους υπόλοιπους της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης να πάνε με τον δικό τους τρόπο και να γίνουν δεκτοί στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ σε μια ταχεία διαδικασία.


«Μόνο αφού η Δύση αναγνωρίσει ότι οι λαοί της Νοτιοανατολικής Ευρώπης μπορούν να επιτύχουν ειρήνη ζώντας σε συνεκτικά έθνη – κράτη, όπως η Γερμανία, η Πολωνία ή η Δανία - μπορούμε να περιμένουμε από τα Βαλκάνια να ηρεμήσουν και να αρχίσουν να επιλύουν σοβαρά τα προβλήματα φτώχειας, εγκλήματος και διαφθοράς», λέει ο Σίντλερ 


Ήρθε η ώρα για τη Δύση να αναγνωρίσει την αποτυχία της και για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη να δώσει ό, τι πραγματικά χρειάζεται, κανονικά έθνη-κράτη με συνεκτικά σύνορα, βελτιώνοντας έτσι τον χάρτη του Τίτο, είπε ο Σίντλερ .