Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

Σάββατο, 20 Μαΐου 2017

«Η Ελλάδα έκανε έκκληση να μην συμμετάσχουν παρατηρητές στην τουρκική άσκηση»


Σύμφωνα με τουρκικό δημοσίευμα, ο Έλληνας πρέσβης στην Άγκυρα, Κυριάκος Λουκάκης, κάλεσε  τις χώρες εταίρους το ΝΑΤΟ,  να μην παραβρεθούν, ως παρατηρητές, στην άσκηση των τουρκικών ναυτικών δυνάμεων που πραγματοποιείται από τις 13 έως τις 26 Μαΐου.

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της τουρκικής εφημερίδας Μιλιέτ (milliyet.com), οι Τούρκοι αξιωματούχοι, όπως σε κάθε άλλη άσκηση, κάλεσαν εκπροσώπους από  τις χώρες  του ΝΑΤΟ να παραβρεθούν ως παρατηρητές στην άσκηση «Deniz Kurdu» [«θαλασσόλυκος»]
 
Πριν από την προγραμματισμένη πρόσκληση για τις 22 Μαΐου, ο πρέσβης της Ελλάδας στην Άγκυρα, Κυριάκος Λουκάκης, έγραψε μια επιστολή αναφέροντας ότι η Τουρκία για την άσκηση αυτή,  έχει δεσμεύσει ελληνικό εναέριο χώρο και προτρέπει τις χώρες να μην συμμετάσχουν στην άσκηση, σημειώνει το δημοσίευμα.
Ο Έλληνας πρέσβης έγραψε την ακόλουθη επιστολή: «Η άσκηση σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές, θα πραγματοποιηθεί στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο, περιλαμβάνοντας μέρος του ελληνικού εναέριου χώρου  καθώς και το διεθνές αεροδρόμιο της Ρόδου. Με βάση τη διεθνή νομοθεσία και των σχέσεων καλής γειτονίας, παραβιάζεται η ελληνική κυριαρχία και τίθεται σε σοβαρό κίνδυνο η πολιτική εναέρια κυκλοφορία».
Το τουρκικό δημοσίευμα, σημειώνει ότι ως αντίδραση το τουρκικό υπουργείο  Εξωτερικών  δήλωσε ότι η ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα «κάνει μαύρη προπαγάνδα», χωρίς, όμως,  να διαψεύσει τις δηλώσεις του Έλληνα πρέσβη.
(milliyet.com.tr)
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: